Mors napisał(a):...lakier jest twardy po 24h a nie tak jak mam z Gunze Clear ze po tygodniach się dalej klei...
Mors napisał(a):...lakier jest twardy po 24h a nie tak jak mam z Gunze Clear ze po tygodniach się dalej klei...
mi się nigdy coś takiego nie zdarzyło, po tygodniu zaczynam szlifować i nic się nie dzieje.
Mors napisał(a):jeżeli dalej uznacie, że wygląda fuuuj to będę zmieniać kolorek
portalus napisał(a):....a lakier jaki wybrałeś to Twoja sprawa.
Mors napisał(a):Michale Fotki robiłem na warsztacie, wieczorem i aparatem z komórki. Efekt "brokatu" o którym mówisz jest spowodowany tym faktem.
Mors napisał(a):Dobrze wiesz, że dostępność tego typu materiałów jest silnie ograniczona w naszym kraju.
Mors napisał(a):Ponadto... farby samochodowe są bardzo przyjemne w użyciu...

Seweryn napisał(a):nie wierzę że ten brokat to wina zdjęć.

michal.s napisał(a):Zdaje sobie z tego sprawę, widzę że użyłeś ostrego światła do oświetlenia modelu, a tutaj potrzeba miękkiego rozproszonego światła.
michal.s napisał(a):Nie mam pojęcia o czym piszesz, farby TS Tamiy są ogólnie dostępne [ciach]Mors napisał(a):Ponadto... farby samochodowe są bardzo przyjemne w użyciu...
Oj, o tym było już wiele wątku, zróżnicowanie zdań sięgało zenitu, jednak zdecydowana większość modelarzy uważa tak jak napisałem "metaliczne farby do samochodów w skali 1:1 nie nadają się do zastosowania w modelarstwie, ze względu na wielkość metalicznego pigmentu"
frugoman napisał(a): ...lakier samochodowy bardzo łatwo odpryskuje od plastiku więc musisz mocno uważać przy dalszej obróbce.

michal.s napisał(a):Farby Gunze serii C są CELULOZOWE śmierdzą i z akrylami nie mają wiele wspólnego.
Jeśli nie lubisz akryli ze względu na to że szybko schną i ciężko położyć równą warstwę, przerzuć się na farby celulozowe i używaj opóźniaczy, to w dużej mierze pomaga
michal.s napisał(a):Jakiej farby używałeś ?
Na 90% jestem przekonany o tym że żadna farba w spreju do samochodów 1:1 nie jest farba olejną.

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości