Daniel iceman Gronowski napisał(a):Znalazłem tylko taki odcień brązu w swoich marnych zapasach![]()
Trzeba było zmieszać z czarnym.
Daniel iceman Gronowski napisał(a):Znalazłem tylko taki odcień brązu w swoich marnych zapasach![]()

Daniel iceman Gronowski napisał(a):Są świetne, ale przy dłuższych posiedzeniach zapychają aerograf,
Daniel iceman Gronowski napisał(a):Muszę też nabyć leveling thinner'a bo używam zwykłego,

Daniel iceman Gronowski napisał(a):Co do malowania góry to chyba rzeczywiście strzeliłem babola, bo instrukcja podaje inny kolor, a ja się zasegurowałem jakimś schematem z monografii Aj-Pressu i wziąłem RLM79. Co teraz z tym radzisz zrobić?
Daniel iceman Gronowski napisał(a):Co teraz z tym radzisz zrobić?

Kuba Plewka napisał(a):Niemcy używali w Afryce przynajmniej dwóch rodzajów farby "Sand". To co określane jest jako RLM 79 Sandbraun* czy Sand i to jest właśnie takie brązowe. Farba żółtawa z tych przemalowanych na Sycylii Emilów również nazywana jest RLM 79, tylko Sandgelb**. Mniejsza w tej chwili o jej pochodzenie i nomenklaturę - niektórzy producenci produkują żółtawy, odpowiedni dla Ciebie RLM 79 (np. olejny Testors taki jest), niektórzy robią taki brązowawy...

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości