Solo napisał(a):No tak, ale ta metoda na filmie wydaje się dużo prostsza, nie wiem tylko czy takie pilniczki są dostępne w Polsce, choć może zwykłe do paznokcie kilkustronne wystarczą, a do ostatecznego szlifu użyłbym pasty Tamiya Compound Finish.
iras67 napisał(a):Do owiewek ryzykowny jest każdy papier z gradacją poniżej 1000 ze względu na trudno usuwalne rysy widoczne nawet po długotrwałej polerce pod światło.Nalepiej zgrubnie papierem ściernym 1000- 1200 usunąć na gładko bruzdę. Poprawić 2000-2500 , wypolerować 4000-5000 wszystko na mokro i na koniec pasta i ściereczka Tamiya Polisching Compound Finish. Można też próbować wypolerować zwykłą gazetą i pastą do zębów byle była bez grubego granulatu ścierającego.

Solo napisał(a):...po zastosowaniu najdrobniejszego (4000) szybka jest gładka ale matowa.
Czekam teraz na pasty polerskie Tamki i zobaczymy co będzie.
W tej chwili podstawę teoretyczną mam, bo kilka dobrych rad tutaj padło i zamierzam się ich trzymać.
Solo napisał(a):Mam nadzieję, że kolejny krok, czyli pasta Finish będzie ostatnim.

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości