kub napisał(a):1 są dwie grupy ludzi. Jedni modele sklejają na półkę z tego co dostali a drudzy starają się jak najwierniej odtworzyć w miniaturze czy to na konkurs czy dla własnej satysfakcji i wszystko co jest nie tak poprawiają.
...ta ... grupa stara się wyłapać wszelkie mankamenty i poprawić co przez pierwszą grupę często jest rozumiane jako defetyzm.
jasio-g napisał(a):Fajna 11-stka i tyle. Prawdziwy modelarz zrobi z tego cudo. A niektórzy marudzą, jakby od 0,5 mm zależały losy świata. Do roboty ludziska, a nie kwękać. Ten ...ten co chce mieć fajny model niech zaczyna.
Dominik napisał(a):A ja będę kleił to co jest i wygląda nas półce jak oryginał.
maciek3 napisał(a):Pozwólmy jednak tym którzy chcą mieć model redukcyjny na dyskusje, wymianę uwag i wzajemne rady jak to zrobić, bo każdy uprawie swoje modelarstwo, określa cel i sposoby jego osiągnięcia.
GrzeM napisał(a):MarCo, no więc wsadziłem Twoje zdjęcia do photoshopa ...I jestem otwarty na dyskusję

MarCo napisał(a):(...) nie przeczę, że ten model trzeba poprawić tu i tam. Sam widziałeś na innym forum. Ba, sam gdzieś opisywałem co trzeba ale ZAWSZE piszę że to jest łatwe. Tylko trzeba chcieć. Nie narzekać. Komuś się wyda za trudne - zostawi tak jak jest i ten model nadal będzie piękny. Dla innego korekta to będzie pestka - no to sobie poprawi wedle uznania i będzie się cieszył że ma "ideał" na półce. Ale obaj będą mieli taką samą radość z budowy i posiadania. Dlaczego marudzeniem trzeba im odbierać tą przyjemność ?
(...)
A teraz co się stanie jak tego nie zrobię i skleję model tak jak jest. Nic, po doklejeniu skrzydeł i silnika nie zauważycie tej różnicy. Ani na zdjęciach ani nawet stawiając obok tego skróconego. Będziecie mierzyć gotowy model na półce suwmiarką ? Nie, chodzi tylko o świadomość posiadania "ideału".
myszoskoczek napisał(a): Cześć! Chciałbym się zapytać czy ten model jest naprawdę taki zły jak mówią wszyscy ?
Mam go zalegającego w szafie nie wiem czy w ogóle wypadałoby się za niego zabierać ?![]()

Mecenas napisał(a): Za P.24 też się porozglądam.
radoslaw6363 napisał(a):Tutaj każdy sam musi sobie odpowiedzieć czy warto skreślać model za coś czego i tak nie widać.
radoslaw6363 napisał(a):Wiele razy zadaję sobie sam pytanie czy robić elementy wyposarzenia np. kabiny o których tylko ja będę wiedział że są, bo nikt inny ich później nie zauważy i robię bo lubię![]()
GrzeM napisał(a):Kurde, kurde, uśmiecham się przez zaciśnięte ze złości zęby...
GrzeM napisał(a):...bawisz się w psychoanalizę kolegów z forum.
GrzeM napisał(a):Bo szlag mnie trafia, gdy wyrażanie opinii (uważam, że cywilizowane i rzeczowe), w dodatku w dziale forum zatytułowanym "opinie", nazywasz "kampanią nienawiści". Uważam, że mocno przesadzasz!
GrzeM napisał(a):To właśnie tu jest miejsce na nasze opinie, i te pozytywne, i na krytykę.
GrzeM napisał(a):Widzisz, ja zostałem wychowany w takim środowisku, w którym krytykuje się "prosto z mostu"
GrzeM napisał(a):I myślę, że ten wątek pomoże, a nie zaszkodzi, zbudować kilka fajnych "jedenastek".

GrzeM napisał(a):Panowie, co to za tajniactwo, poproszę te wskazówki także tutaj, żeby wszyscy mogli skorzystać!

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość