Wielki ;) konkurs Wielkiego Gonza

(...-08.04.2009)

Re: Wielki ;) konkurs Wielkiego Gonza

Postprzez Arkady72 » środa, 26 listopada 2008, 19:49

Matjas napisał(a):I ja bym dołączył do tego konkursu, z "Rafale M" Revella w skali 1:144.
Już dawno nic nie skończyłem, to może bym się zmobilizował i nauczył czegoś przy okazji od bardziej doświadczonych modelarzy.

W takim razie gromkim hurrra Chorągiew Zachodniopomorska wita Cię w konkursie 8-) .
Tworzona dziś przyszłość będzie naszą teraźniejszością!
Arkady72

WM2

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez greatgonzo » środa, 26 listopada 2008, 21:10

Witamy! Ale moje hurra będzie gromkie dopiero po założeniu relacji.

Po konsultacjach z wierchuszką znosi się zakaz prowadzenia relacji z budowy modeli konkursowych na innych forach.
Zarząd zadeklarował też, że uruchomi nam oddzielny temat z chwilą pojawienia się piątej relacji konkursowej. Informacja o tym co będzie nagrodą zarządu pewnie też pojawi się gdy konkurs stanie się wystarczająco poważny ;o) .
Przedstawicielem zarządu w konkursie jest Wojtek Fajga.
Zasady konkursu uzupełniłem o regulamin skrócony.
greatgonzo

Postprzez Artur Rzepka » środa, 26 listopada 2008, 21:33

Oficjalnie chciałbym zgłosić się do konkursu (narazie) z moim lancasterem. Czyli już jedna relacja jest (a właściwie będzie, bo narazie jedyne co udało mi się zrobić przy modelu to założyć dla niego temat na forum :P )
~W Internecie bądź sobą. Chyba że jesteś chamem. Wtedy bądź kimś innym.
Artur Rzepka

Postprzez LukaszS » środa, 26 listopada 2008, 21:40

Cześć,

To i ja spróbuję swoich sił. Startuję z modelem P-47 M Thunderbolt z Tamiya w skali 1:48
Pozdrowka,
Lukasz
LukaszS

Postprzez Frosty » środa, 26 listopada 2008, 21:58

No cóż wygląda na to, że i ja przemogę swoją tremę (bo choć mam 24 lata do dalej kleję jak 15-to latek) i zgłoszę się do konkursu... Po dlugim zastanowieniu doszedłem do wniosku ze chyba garść porad jakie może przy okazji otrzymam zrównoważy zażenowanie związane z prezentacją moich wypocin :) Model to Spitfire mk IX w 1/48 z Revell'a w barwach.. no właśnie - waham się pomiędzy maszynami Aleksandra "Gabsia" Gabszewicza z 302'go lub Jana "Konia" Falkowskiego z 303... Relacje planuję zacząć w połowie grudnia - narazie lecę do Wiednia do dziewczyny więc z kasą na modele ciężko... Ale wracam 5-tego, w dzień wypłaty, więc bedzie można zrobić małe zakupy (Apropos zakupów - zastanawiam się czy któs z forumowiczów miał kiedyś jakieś problemy z dużymi przesyłkami w luckymodel, bo moja będzie raczej pokaźna... - planuję CH-53, CH-46 i F-16 w 1/48 plus South Dakote w 350-tce no i garść farb, więc nie wiem czy zamawić na raz - redukując tym samym koszty przesyłki, czy bezpieczniej"na kawałki") I jeszcze jedno - czy regulamin konkursu dopuszcza pomoc innych forumowiczów tzn mam na myśłi np rady ma temat wykonania różnych elementów, malowania itp
"Deliberty planned fighter sweep went just as we hoped. The Mig's came up. The Mig's were aggressive. We tangled. They lost"
- Col. Robin Olds, shortly after operation "Bolo", Ubon, Thailand
Frosty

Postprzez Artur Rzepka » środa, 26 listopada 2008, 22:07

To jeszcze jedno zgłoszenie i konkurs może chyba startować :D
Artur Rzepka

Postprzez wojtek_fajga » środa, 26 listopada 2008, 22:13

Koledzy! za zgłoszenie do konkursu jest uważane rozpoczęcie relacji z budowy modelu i to coś więcej niż in-box i wycięcie modelu z ramek ;o)
wojtek_fajga

Master od Tin

Postprzez Artur Rzepka » środa, 26 listopada 2008, 22:21

aaa... ja jak dobrze pójdzie to wstawie fotki jutro
Artur Rzepka

Postprzez greatgonzo » środa, 26 listopada 2008, 22:23

Jeszcze raz: konkurs już jest. Pięciu uczestników potrzeba by otrzymał należny mu status na forum. Bez tego będzie w takiej nikczemnej formie kontynuowany z jednym nawet uczestnikiem. To teoretycznie, bo praktycznie nie ma jeszcze żadnego uczestnika. Do tego potrzebna jest relacja, w której da się zauwazyć rozpoczęcie prac nad modelem. Zbieranie materiałów to jeszcze nie relacja, co nie zmienia faktu, ze jest ono godne pochwały jak stąd do Rynu!

Model trzeba wykonać własnymi ręcyma. Wszelka pomoc na forum i inne prywatne korepetycje są dopuszczalne, wskazane i zalecane!

Frosty, przy okazji możesz pomóc rozkręcać grupowy projekt Spitfire, pozwolę sobie bąknąć.
greatgonzo

Postprzez OldMan » środa, 26 listopada 2008, 22:46

Mimo, że metrykowo młody już nie jestem, to modelarsko zupełny przedszkolak. :mrgreen:
Czy z tym zaczątkiem RELACJI mogę załapać się do konkursu ?
Pozdrawiam, Krzysztof "OldMan" Motyczyński
Obrazek
OldMan

Postprzez Frosty » środa, 26 listopada 2008, 22:46

Co do rozkęcania projektu grupowego to przyznam, że tak myśl przemknęła przez moja głowę, ale z racji tego, że moja wiedza i zdolności są niespecjalne postanowiłem zostawić ten temat "weteranom" lub chociaż zaczekać, aż zgormadzę niezbędne akcesoria do budowy własnego... :D Tym mniemniej jezeli projekt w końcu ruszy, z pewnością do niego dołaczę... Pytanie tylko czy wówczas mam tą samą relację prowadzić w dwóch miejscach na raz?
"Deliberty planned fighter sweep went just as we hoped. The Mig's came up. The Mig's were aggressive. We tangled. They lost"
- Col. Robin Olds, shortly after operation "Bolo", Ubon, Thailand
Frosty

Postprzez greatgonzo » środa, 26 listopada 2008, 23:01

Co do umiejscowienia relacji, to niech się góra martwi jak to ustawić ale jestem przekonany, że da się to zrobić tak, by relacja była jedna.
Potencjalnych uczestników proszę o jednoznaczne deklaracje uczestnictwa.
Oldman, jeszcze jeden, malutki kroczek. Nawet jeśli w Twoim modelu to będzie prawie koniec ;o) :lol:
greatgonzo

Postprzez LukaszS » czwartek, 27 listopada 2008, 09:38

Gonzo, jaki jest ostateczny termin zakończenia prac na modelem? Nie potrafię się tego doszukać w regulaminie :-/
Pozdrowka,
Lukasz
LukaszS

Postprzez greatgonzo » czwartek, 27 listopada 2008, 11:10

greatgonzo napisał(a):Regulamin skrócony:

W konkursie może wystartować każdy modelarz modelem dowolnego samolotu w dowolnej skali. Niezbędna jest relacja na tym forum. Termin ukończenia modelu : 8.04.2009.

Do godz. 23.59,999999999999999999999999999999.
greatgonzo

Postprzez Matjas » czwartek, 27 listopada 2008, 17:29

Założę relację pewnie w ten weekend tylko muszę poćwiczyć jeszcze fotografowanie i wrzucanie zdjęć.
Matjas

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wielki ;) Konkurs Wielkiego Gonza