Czesio napisał(a):Jak ktoś ma trochę pojęcia o elektronice i umie używać lutownicy to taką lampę to i do stówki można zrobić ;)
ariel007 napisał(a):Czesio napisał(a):Jak ktoś ma trochę pojęcia o elektronice i umie używać lutownicy to taką lampę to i do stówki można zrobić ;)
Ale kleju z ramek nie robisz?
Czesio napisał(a):ariel007 napisał(a):Czesio napisał(a):Jak ktoś ma trochę pojęcia o elektronice i umie używać lutownicy to taką lampę to i do stówki można zrobić ;)
Bardzo śmieszne. Wiesz, jak umiem to wolę sobie taką lampkę zrobić samemu, przy okazji potrenuję lutowanie a wszystko poza diodkami mam. Za zaoszczędzoną stówę mogę kupić model. Dodatkowo mogę sobie wybrać taką barwę światła jaki ma najbardziej odpowiada.
Czesio napisał(a):ariel007 napisał(a):Czesio napisał(a):Jak ktoś ma trochę pojęcia o elektronice i umie używać lutownicy to taką lampę to i do stówki można zrobić ;)
Bardzo śmieszne. Wiesz, jak umiem to wolę sobie taką lampkę zrobić samemu, przy okazji potrenuję lutowanie a wszystko poza diodkami mam. Za zaoszczędzoną stówę mogę kupić model. Dodatkowo mogę sobie wybrać taką barwę światła jaki ma najbardziej odpowiada.
ariel007 napisał(a):Jak rozumiem za "stówę" masz: diody+elektronikę+uchwyt+mocowanie+kabel zasilający. Wszystko DIY!
Z biegiem lat człowiekowi zaczyna głównie brakować jednego - CZASU!
Ja wolę kupić dobry produkt jako całość (i zająć się klejeniem modeli) niż tracić czas i strugać np. uchwyt do lampy.
Ale co kto lubi/ma dostęp na warsztacie itp.
Czesio napisał(a):Dokładnie to tak :
- uchwyt mam, razem ze świetlówką, wystarczy się jej pozbyć
- diody zależy jakie wybierzemy, średnio 30gr sztuka
- rezystory 5gr sztuka
- zasilacz, jakaś stara ładowarka leży w szafce
- płytka uniwersalna 15zł.
Do tego lutownica, trochę cyny i czasu Ja mam 17 lat, to czasu mi nie brakuje i podłubać lubię
ariel007 napisał(a):Czyli za "stówę" przezbrajamy lampkę świetlówkową na LED. To rozumiem! A co jak ktoś nie ma takiej lampki i musi kupić "całość"? Tego dotyczyło pytanie i niektóre odpowiedzi.
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości