He, he, myślę, że nikt nie zamierza Cię zjeść
Wielkie dzięki za zacytowanie tekstu źródłowego.
Nie męczmy Pana Kasprzyka tłumaczeniem bo szkoda jego czasu, a z tekstu wynika, że MarkFit śmierdzi tak jak Gunze Sol i przybliżeniu działa taka samo, no i jeszcze to że Pan się bardzo sfrustrował bo MarkFit się mu „zbijał” w krople przy kładzeniu tanich kalek Academy. To samo się działo z kalkami firma Tamiya, a nawet trochę jedną zżarło. Na końcu Pan dodaje, że MarkFitem (Japan) zachwycony nie jest, tym bardziej, że ma dwie butle Micro Sola (USA).
Mnie akurat Micro-Sol kiedyś nadżarł kawałek kalki jak go zostawiłem bez starcia, prawdopodobnie o każdym płynie można coś takiego napisać.
Wąchałem dziś przez 15 minut Gunze Soft, Micro Sol, MM Sol i MarkFit i Micro Sol najbardziej zapachem przypomina MM Sola, oba pachną jak rozcieńczony Wamod. Natomiast Mark-Fit i Gunze Soft pachną jak rozcieńczona padlina. Czy z tego coś wynika – chyba nic

.
Mój znajomy z Londynu (anglik) ma dowcipną teorię na temat chińskich knajp w Londynie – że, mianowicie jest jedna dupna fabryka chińskiego żarcia gdzieś na przedmieściach a systemem rur pneumatycznie dostarczane do poszczególnych knajp, no bo wg niego wszędzie to jedzenie smakuje tak samo.
Może jest podobnie z produktami dla modelarzy produkowanymi w USA i w Japonii.
Gdyby jeszcze było tak, że kalkomanie są sobie równe to można by coś testować, ale nawet Academy raz ma lepsze a raz gorsze, więc nawet jeżeli zrobimy test będzie on dotyczył tylko określonej kalkomanii. Ja ten mój MarkFit kupiłem w Lucky bo kosztował $3.5, a miał ładną buteleczkę

Pozdrawiam