belfer napisał(a):ja kleiłem cyjanoakrylem gęstym (Wamod takie robi) lub jeśli potrzebowałem więcej czasu to zwykłym modelarskim Wamodu.
Możesz też spróbować montować w nast. sposób:
dzielisz montaż na dwie połowy (górę i dół), łączysz same ogniwa nie przyklejając ich do kół.Gdy ułożysz ogniwa i odczekasz jak wyschną zdejmujesz je spokojnie z kół i malujesz co trzeba. Na koniec łączysz te dwie połówki.
W swojej pz.IV ogniwkowe gąski kleiłem podobnie.
Używałem kleju modelarskiego, kleiłem po kilka ogniwek układając je przy linijce żeby się nie wichrowały. Część gąsienic które miały układać się dookoła kół kleiłem w taki sposób: sklejałem ze sobą 6-8 ogniw, czekałem chwilę aż klej zaczął się wiązać z plastikiem i osiągał gumowatą konsystencję wtedy układałem fragment na kołach i nadawałem mu kształt, następnie pozostawiałem na nich na kilkanaście minut aż klej związał. Później te klika mniejszych odcinków skleiłem razem aż pozostały 2 części: górna i dolna.
Polecam malować je osobno, bo np bandaże na kołach zapewne pomalujesz przed wklejeniem kół do wahaczy, więc niewygodnie byłoby je oklejać do malowania gąsienic itp.