yookas napisał(a):Przepraszam, ale proponujesz 3 litrowy, chiński, tłokowy kompresor, który się przegrzewa po 10 minutach?
Myślę, że to fatalne rozwiązanie.
Marcin Kuźniar napisał(a):yookas - ten zbiornik z linka, to fragment kompresora dentystycznego,.

yookas napisał(a):Witam wszystkich ;)
Czy presostat nie jest zbyt niskiej jakości?
tomek1123 napisał(a):Tak Festo to bardzo dobry wybór. Sam mam taki z allegro od 4 lat.
Jedyna uwaga to proponuję wymienić manometr na taki o mniejszym zakresie: max 4-5 barów, co umożliwi dużo większą precyzję w ustawianiu ciśnienia do malowania (ja maluję ok 1 do 1,5 bara).
otori napisał(a):Może nie mam podstaw do wypowiadania się ze względu na mizerny dorobek, ale dyskredytowanie chińskiego kompresora i nazywanie kogoś debilem wynika zapewne z faktu, że robiący to koledzy nie malowali jeszcze aerografem. Osobiście mam taki właśnie chiński wypust. Jedyne co zrobiłem to uszczelnienie połączeń taśmą teflonową i wymiana manometru na wyskalowany od 0 do 6 bar. Nic się nie grzeje i nie psuje. Kompresorek bezolejowy i bezobsługowy. Argument o przegrzewaniu ? Chyba przy malowaniu modelu w skali 1:1 , bo raczej nie 1:72
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 11 gości