tymczasem model dostał piękną podstawkę..

niczym rakieta sojuz szybująca ponad plastikowym globem przepasanym szarfą z napisem cccp..

badger napisał(a):Mam nadzieję że samolot można ustawić dowolnie na podstawce, obecne ustawienie jest takie żeby jak najmniej modelu pokazać.

badger napisał(a):Mam nadzieję że samolot można ustawić dowolnie na podstawce,
DARKMAN napisał(a):Na rynku modelarskim raczej nie ma tak drastycznych podwyżek ceny
DARKMAN napisał(a):Cena raczej nie zachęca do zakupu
DARKMAN napisał(a):http://www.allegro.pl/item553081208_pzl ... _1_35.html
Cena raczej nie zachęca do zakupu.A nawiasem mówiąc to rośnie w tempie zastraszającym.Zupełnie niedawno było 400 z groszami.Nie wiem jakimi kryteriami kieruje się Skyraider ale mam nadzieję że nie stosuje polityki rafinerii że jak euro skacze do góry to ich produkty także.Na rynku modelarskim raczej nie ma tak drastycznych podwyżek ceny jak w przypadku jego modelu.Może by tak dla braci modelarskiej zrobił jakąś promocję?

Aleksander011 napisał(a):…zastanawiam się nad sensem sprzedawania tak drogich modeli…
Aleksander011 napisał(a):…z drugiej 620zł to co najmniej 2 świetne modele z plastyku…
Aleksander011 napisał(a):Żywica zawsze pozostanie elitarną zabawką modelarską, ale raczej nie przyczyni się do propagowania tegoż hobby. Osobiście wolę już kupić coś od Czechów lub Montexu, bo Dromader i tak już w nietypowej skali pozostanie tylko niszowym wybrykiem dla elit!
Aleksander011 napisał(a):Dromader i tak już w nietypowej skali pozostanie tylko niszowym wybrykiem dla elit!
SKYRAIDER napisał(a):Dromader w skali 1:72 i w 1:48, co na to Modelarze ?????
Pomyślę nad terminem przesunięcia budowy Kruka.
Z praktycznego punktu widzenia jestem przygotowany
technicznie do wykonania tych modeli w tych skalach.
W tych skalach byłyby bardziej uproszczony niż w 1:35.
1:72 trudniejszy, od podstaw silnik i inne pierdoły,
klapa zrzutu maciupeńka. Wpierw 1:48 potem, może 1:72.
Aleksander011 napisał(a):Osobiście wolę już kupić coś od Czechów lub Montexu, bo Dromader i tak już w nietypowej skali pozostanie tylko niszowym wybrykiem dla elit!
Piotrek.S. napisał(a):A modele śmigłowców Trumpetera albo samolotów Bronco w tej skali (1/35) też są niszowymi wybrykami???

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości