"Chwalmy się!" 2

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: "Chwalmy się!" 2

Postprzez Aphar » niedziela, 26 stycznia 2014, 19:19

Pochwalę się tym, co moja lepsza połowa schowała dla mnie pod choinką (wiem, że trochę czasu już minęło, ale może dzięki temu wrócimy do tematu tego wątku):

Obrazek
Pozdrawiam
Aphar
ObrazekObrazek
Aphar

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Solo » niedziela, 26 stycznia 2014, 19:21

No wreszcie ktoś rozsądny w tym temacie. :)
Solo

Postprzez mgz » niedziela, 26 stycznia 2014, 19:33

Solo napisał(a):A jak ktoś nie chce być sympatyczny i miły na początku, to niech spodziewa się takiej reakcji jak moja.

Całkiem niedawno na forum w każdym temacie był "Solo" i jego rozterki dlaczego ludzie są dla niego "niemili" etc. Teraz - po przekroczeniu magicznej bariery 2 tys. wpisów "Solo" jest na forum "wystarczająco długo" i będzie uczył "netykiety" innych użytkowników?

Robisz z siebie przysłowiową świętą krowę, Tobie uwagi zwrócić nie można,
Solo napisał(a):"A jeśli Cię denerwuje mój język, to bardzo mi przykro."

Nawet jeśli bardzo razi mnie twój bełkot. Ty - rozumiem, że z ilością wpisów zdobyłeś mandat aby być niemiły, arogancki i pouczać innych jak powinni się zachowywać i co pisać.

Solo napisał(a):Gdybyś był tu trochę dłużej,)

Założę się, że Twoja dawna polonistka powiedziała by to samo czytając te Twoje (często niezrozumiałe) wypociny...

ps.: Mi ten wątek z rybką tylko rozbudził apetyt. Biedronki co prawda w okolicy nie mam, ale sam pomysł przedni. Tokaj co prawda mało mi do pstrąga pasuje, ale co kto lubi. Kilka lat temu miałem możliwość zwiedzania winnicy McGuigan i od tamtej pory śmiało mogę rekomendować ich wyroby każdemu - szczególnie do rybki. :) A w ramach rozładowania napięcia i znalezienia wspólnych cech z butnym i często niezrozumiałym forumowiczem - Też zamawiam z zagranicy. Nie kupuję tego wina w polskich sklepach a raz czy dwa razy do roku zamawiam sobie skrzyneczkę ze źródła. I tutaj akurat zawsze muszę płacić podatek - ale korzystam z kuriera więc przynajmniej nie muszę się martwić o rysy na szkle. ;) Za wszelkie błędy, literówki i niezamierzone uszczypliwości od razu przepraszam, na swoje wytłumaczenie mam jedynie fakt, że jest niedziela i niedawno skończyliśmy jeść rybkę ;)- Jaro1941 - dzięki za pomysł.

ps.2: Na forum są użytkownicy, ewentualnie ludzie ( l. poj. człowiek - choć po wcześniejszych wypowiedziach - chyba "ludź" będzie bliższe. Pacjentów tu nie ma - poza szpitalem używamy innych, mniej pejoratywnych określeń i byłbym wdzięczny gdybyś miał to uwadze przy kolejnych lamentach.
Ostatnio edytowano niedziela, 26 stycznia 2014, 19:41 przez mgz, łącznie edytowano 1 raz
mgz

Postprzez Solo » niedziela, 26 stycznia 2014, 19:37

"Bełkot", "wypociny" - po prostu mistrz mowy polskiej i arbiter elegancji forumowej. :)
Solo

Postprzez Alex976 » niedziela, 26 stycznia 2014, 19:38

mgz napisał(a):ps.: Mi ten wątek z rybką tylko rozbudził apetyt. Biedronki co prawda w okolicy nie mam, ale sam pomysł przedni. Tokaj co prawda mało mi do pstrąga pasuje, ale co kto lubi. Kilka lat temu miałem możliwość zwiedzania winnicy McGuigan i od tamtej pory śmiało mogę rekomendować ich wyroby każdemu - szczególnie do rybki. :) A w ramach rozładowania napięcia i znalezienia wspólnych cech z butnym i często niezrozumiałym forumowiczem - Też zamawiam z zagranicy. Nie kupuję tego wina w polskich sklepach a raz czy dwa razy do roku zamawiam sobie skrzyneczkę ze źródła. I tutaj akurat zawsze muszę płacić podatek - ale korzystam z kuriera więc przynajmniej nie muszę się martwić o rysy na szkle. ;) Za wszelkie błędy, literówki i niezamierzone uszczypliwości od razu przepraszam, na swoje wytłumaczenie mam jedynie fakt, że jest niedziela i niedawno skończyliśmy jeść rybkę ;)- Jaro1941 - dzięki za pomysł.

[img]obrazek[/img]
nie lubię pigwy i malin
Obrazek
Alex976

Postprzez mirage3 » niedziela, 26 stycznia 2014, 19:55

Parę sztuk z ostatnich łowów :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fotki zapożyczone via Internet
Pozdrawiam Piotrek Gołembiewski
mirage3

Postprzez sebmalinowski » niedziela, 26 stycznia 2014, 19:57

A ja się pochwalę, że za 9,99 kupiłem zestaw pilników ostatnio w sklepie płaski, trójkątny, okrągły i półokrągły. Zastąpiły one mój pilnik do paznokci ;p
Co do możliwości krytyki etyki itp. Ilość postów nie świadczy o Doświadczeniu. Solo przypomnij sobie swój pierwszy wątek warsztatowy liczba osób jakie wkurzyłeś "durnymi" pytaniami ...a tu nowy członek forum zwrócił słuszną uwagę i boli, że Nowy ma rację
sebmalinowski

Postprzez Solo » niedziela, 26 stycznia 2014, 20:00

Gdzie żeś kupił tego F-1 piękny kawalerze?
Solo

Postprzez mirage3 » niedziela, 26 stycznia 2014, 20:07

Solo napisał(a):Gdzie żeś kupił tego F-1 piękny kawalerze?

:arrow: Hobby Link Japan

ps. Kawaler to tylko jeszcze chwilę ;o)
Pozdrawiam Piotrek Gołembiewski
mirage3

Postprzez Kuba P. » niedziela, 26 stycznia 2014, 20:50

mgz napisał(a):Robisz z siebie (Solo, przyp. mój) przysłowiową świętą krowę, Tobie uwagi zwrócić nie można,

Ja bym powiedział, że "coś innego" ale lepiej zamilknę bo będzie afera...

Zdjęć swoich zakupów z ostatnich dni nie wrzucam, bo już sam nie wiem co kupiłem teraz a co 4 tygodnie temu. Nawet nie wiem, czy szybki nie porysowane...nie ma mi kto sprawdzić.
Kucharz nie dojechał i mam jajecznicę taką surową, ani zimna ani usmażona. Najgorsza.
Do tego poczta mi niesie kolejne przesyłki w 2 paczkach jakby nie dało się wybudować np. w Koluszkach takiej wielkiej przepakowni centralnej - idą dwie paczki do jednego gościa to MYK - pakujemy do jednej większej.
Przecież to tylko kwestia logistyki.
Chyba zaraz nawrzucam jakiemuś sklepowi, że w niedzielę o 20:50 nie potrafią mi dowieźć pod drzwi jednej farbki, bo się akurat skończyła.

Jak żyć?
Kuba P.

Postprzez Jaro1941 » niedziela, 26 stycznia 2014, 22:13

mgz napisał(a):ps.: Mi ten wątek z rybką tylko rozbudził apetyt. Biedronki co prawda w okolicy nie mam, ale sam pomysł przedni. Tokaj co prawda mało mi do pstrąga pasuje, ale co kto lubi. Kilka lat temu miałem możliwość zwiedzania winnicy McGuigan i od tamtej pory śmiało mogę rekomendować ich wyroby każdemu - szczególnie do rybki. :) A w ramach rozładowania napięcia i znalezienia wspólnych cech z butnym i często niezrozumiałym forumowiczem - Też zamawiam z zagranicy. Nie kupuję tego wina w polskich sklepach a raz czy dwa razy do roku zamawiam sobie skrzyneczkę ze źródła. I tutaj akurat zawsze muszę płacić podatek - ale korzystam z kuriera więc przynajmniej nie muszę się martwić o rysy na szkle. ;) Za wszelkie błędy, literówki i niezamierzone uszczypliwości od razu przepraszam, na swoje wytłumaczenie mam jedynie fakt, że jest niedziela i niedawno skończyliśmy jeść rybkę ;)- Jaro1941 - dzięki za pomysł.

Tokaj mało do pstraga? Należy pamiętać że tokaj to nie tylko wina słodkie. Bardzo polecam chociażby furmint (wytrawny) który nadaje się ,,idelajnie" i właśnie takiego do rybci użyłem ;o) Tymbardziej że jeżdżę regularnie na węgry i w Tarcalu pod samiutkim Tokajem osobiści nabywam takie truneczki od znajomego winiarza :P

PS: skoro ,,Chwalmy się" to jeszcze dumnie powiem że w piwniczce pod domem stoi u mnie beczułeczka (tak - dębowa ;) ) a w niej jakieś 30l asu 6put. :mrgreen:
Jaro1941

Postprzez waran » niedziela, 26 stycznia 2014, 22:22

:) Jaro 1941, masz od starego gastronomika wielki plus .
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez dewertus » niedziela, 26 stycznia 2014, 23:16

Jaro1941 napisał(a):30l asu 6put.

"Szósteczka" to ma już chyba kolorek w rubin wpadający? Piąteczkę polewałem do kolacji gdy uwodziłem pewną pannę co teraz jest moją małżowinką :mrgreen:

Polecam wina słoweńskie (szczególnie szczepu Merelot), u nas coś słabiutko znane, ale u południowych sąsiadów w rozsądnej cenie od czasu do czasu trafić można (ale tylko w tych sklepach, które prowadzone są przez rodowitych Czechów, nie przez Azjatów).
Pzdr. Hubert
Jeśli istnieje rozwiązanie martwić się nie ma po co,
jeśli nie ma rozwiązania martwić się nie ma sensu
dewertus

Postprzez Jaro1941 » poniedziałek, 27 stycznia 2014, 02:09

dewertus napisał(a):"Szósteczka" to ma już chyba kolorek w rubin wpadający?(...)

Kolorek bardziej intensywny no i odczuwalna różnica w smaku, zdecydowanie. W przypadku asu to każde putionos robi dużą różnicę. Ale to i tak jest nic przy czymś takim jak esensja asu, to już taka skrajność winiarska chyba bo owszem jest to wino, ale czy wino może się lepić prawie jak syrop i taką mieć konsystencję? :P Sama słodycz... To już bardziej taka ciekawostka na spróbowanie wg mnie niż winko to picia od tak sobie
Jaro1941

Postprzez awiatik » poniedziałek, 27 stycznia 2014, 18:53

Witam
Poniżej to co dotarło do mnie ostatnimi dniami , w drodze zakupu na popularnym portalu aukcyjnym:
Obrazek
na ten model to "chorowałem" od dawna,
no i kolejny ulubiony szmatopłacik
Obrazek

I po wizycie w lokalnym kiosku Ruchu:
Obrazek
Obrazek
Każdy po 9,90 PLN,no nie mogłem się oprzeć.
Powrót do modelarskiej przeszłości /znaczy młodości/
awiatik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat