F-35 Lightning II Italeri 1:72

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: F-35 Lightning II Italeri 1:72

Postprzez merlin_PL » sobota, 15 lutego 2014, 11:03

No ponieważ jesteś pierwszy to gratulacje.
Malowanie ciekawie i niełatwe do zrobienia . Tym bardziej , że to 1/72. jak najbardziej to Sci - Fi do mnie przemawia.
Całość wykonania raczej też. Piszę raczej , bo to co do mnie nie przemawia to niestety same zdjęcia. Wg mnie trochę odstają od przeciętnej zdjęć na tym forum . Zrobisz lepsze zdjęcia model będzie się na pewno prezentował lepiej. W dziwnej szarej tonacji to wyszło i zabiło trochę odbiór modelu.
Ale i tak na tak :)
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Reklama

Postprzez Czesio » sobota, 15 lutego 2014, 12:29

spiton napisał(a):Poza tym samolot jest mdły. Nie ma żadnego punku zaczepienia.Takiego punktu skupiającego uwagę . Moje oczy odruchowo idą w kierunku dyszy, ale tam nic ciekawego nie ma , kabina nic nie widać. Nijako. Podwozie. Nie bardzo widać. Zdjęcia : mogły być lepsze. Czy wręcz powinny być lepsze. A reszta to gładka inaczej powierzchnia.
Ten model to kamuflaż.

merlin_PL napisał(a): to co do mnie nie przemawia to niestety same zdjęcia.

No niestety samolot jest nudny i nic na to nie poradzę. podwozie jest bardzo proste i komory pozamykane tak że wystają tylko słupki (jak w pasażerach), w kabinie choćbym chciał to nie ma co pokazać, nawet washa nie ma na czym zrobić bo linie podziału można na jednej ręce policzyć. Chciałem go trochę urozmaicić uzbrojeniem ale też szału nie ma.
Zdjęcia to akurat moja najgorsza sprawa. Aparatu obsługiwać zbytnio nie umiem, i najnowszy też on znowu nie jest. Ale najgorszą sprawą jest oświetlenie. Mam nadzieję że w najbliższym czasie uda mi się zmotać jakąś porządną świetlówkę i wreszcie będzie coś widać i znikną w końcu te szumy.
W każdym razie cieszę się że model się Wam podoba, zapraszam do obejrzenia na żywo w Bytomiu ;o) ( o ile przeżyje podróż :mrgreen: )

Zrobiłem jeszcze jedną sesyjkę tym razem na białym tle, może będzie lepiej.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam ;o)
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Postprzez ZBIGNIEW KALOTA » sobota, 15 lutego 2014, 22:51

Spoko chłopaki jest już nowy aparat to jutro zrobimy lepsze zdjęcia i przycisnę Daniela żeby go troszkę po przebarwiał , ożywił .Bo model jest fajny tylko fakt , troszkę monotonny.
Klub Modelarski '' ROZBITEK '' GOK Rędziny
ZBIGNIEW KALOTA

Postprzez Daniel-Martola » niedziela, 16 lutego 2014, 13:46

Fajny.
Obrazek
Daniel-Martola

Postprzez skusz » niedziela, 16 lutego 2014, 16:41

Podoba mi się malowanie, może trochę monochromatyczny, ale to jest specyfika tego kamuflażu. Mi się podoba.
Pozdrawiam Sławek Kusz
Portfolio : http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=207&t=20734
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
skusz

100-lecie Niepodległości

Postprzez BOMI21 » niedziela, 16 lutego 2014, 20:12

Jak oświetlenie słabe, zawsze pozostaje galeria na świeżym powietrzu - ja praktykuję i nie narzekam. :mrgreen:

Obrazek
BOMI21

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli