Witam ponownie, tym razem w gronie konkursowiczów oraz dziękuję za ciepłe, mam nadzieję, przyjęcie.
Po kolei...
piotr dmitruk napisał(a):Przeniesione. Powodzenia!
Dziękuję za przeniesienie oraz uzupełnienie tytułu.
grzegorz75 napisał(a):Zlepiwszy inny model Takoma , mogę stwierdzić , ze bardzo porządnej jakości robią zestawy . Ten chyba też do słabych nie należy . Zastanawiałem się , czy go nie kupić , ale postawiłem jednak na skalę 1/35 i że w tej właśnie będę kolekcjonował swoje plasticzane zabawki

Masz niezłe pole do popisu przy łoteringowaniu .
Jak to się mówi - będę zaglądał,obserwował i śledził

Tak, model jest raczej z tych z wyższej półki, na pewno nie jest to jakość Tamiyi ale i tej marce zdarzały się wpadki jakościowe. Co do skali....."zakochałem się" w 1:16 dlatego powoli lecz skutecznie buduję sobie taką właśnie kolekcję
(już jedzie do mnie SU-100, a jeszcze na półce czekają na swój czas King Tiger i HalfTrack M16, nie licząc tego co już jest zbudowane)Bigmodel napisał(a):...Wiadomo w jakim malowaniu będzie FT ?.
Tak wiadomo, pudełkowe ;)

Andrzej Godlewski napisał(a):No no 1:16 to poważna skala , nie tylko w zdetalowaniu ale i w doprowadzeniu do wyglądu naturalmę

Hm.. oczywiście w tej skali można już poszaleć na całego. Jeśli jednak ktoś śledził moje wcześniejsze warsztaty to raczej domyśla się co będę robił i nie spodziewa się szaleństwa. Na pewno nie będę poprawiał żadnych błędów merytorycznych. Model ma być ładnie złożony i ma w miarę możliwości naśladować oryginał. Przede wszystkim ma mi się podobać

. Jeśli Renault wyjdzie mi tak jak Pz.38 będę szczęśliwy
(viewtopic.php?f=17&t=37161)Konkurs trwa baaardzo długo
(przynajmniej dla mnie) więc nie ma pośpiechu. Niestety za równo miesiąc będę musiał zrobić małą przerwę - kładę się w szpitalu na mały remont własnej "pompy paliwowej"... Jeśli wszystko się uda mam nadzieję szybko wrócić i kontynuować zabawę. Jeśli nie.... hm. Tak czy owak jutro zaczynam malowanie silnika.