Jednak tym razem aktualizacja trochę szybciej niż zazwyczaj.
Zmodyfikowałem jakże równy element pokazany wcześniej.

Szczerze przyznam, że nie dysponuję zdjęciem tego miejsca i nie wiem co tam jest, ani jak to ma naprawdę wyglądać
Następnie przystąpiłem do przerabiania statecznika poziomego. W zestawie odtworzony jest jako prostokątna powierzchnia na szczycie statecznika pionowego, jak to miało miejsce w początkowych konfiguracjach prototypów. W wersji, którą buduję (fotografia w pierwszym poście wątku) jest trochę inaczej.
Końcówkę statecznika pionowego przygotowaną przez Italerii...

...uzupełniłem kawałkiem ramki wtryskowej i wyszlifowałem do pożądanego kształtu.

Następnie nawierciłem pod odpowiednim kątem otwór i wkleiłem kawałek drucika, mający później spełniać rolę kołków montażowych.
Powierzchnię statecznika poziomego od Italerii przerobiłem z prostokątnej, na kształt bardziej odpowiadający rzeczywistości.

Następnie przeciąłem w połowie, zeszlifowałem pod odpowiednim kątem i nawierciłem otwory na kołki. Potem montaż, masa patrzenia i przymierzania czy wszystko jest równo, szpachla i w efekcie:

Pozostały do zrobienia "pionowe" powierzchnie na końcach (które tak naprawdę pochylone są we wszystkich osiach). Wyciąłem odpowiednie kształty z płytki polistyrenowej i wyszlifowałem do odpowiednich kształtów krawędzie. Potem przykleiłem wstępnie, znowu masa patrzenia/mierzenia i w efekcie:

Po tych zabiegach bryła Comanche'a prezentuje się jeszcze dziwniej niż dotąd:

Tymczasem.