Tu ostatnio w ogóle robi się jakoś wesoło ...
spiton napisał(a): Wygląda jak plastik pomalowany aerkiem na srebrno ;-))))
Pozdrawiam
A co to niby jest innego ????
Airborne napisał(a):Daniel, przemyśl jeszcze raz to co napisałeś pod adresem spitona - jeszcze masz szansę to wyedytować.
A co, Spiton to alfa i omega świata modelarskiego ?? Zmieniła się sytuacja polityczna i znowu odebrano nam wolność słowa ??
greatgonzo napisał(a):Jeżeli celem było stworzenie efektownego, oliwkowo srebrnego przedmiotu to rozjaśnienie paneli jest świetne; zgoda i bez zastrzeżeń.
Jeżeli celem było odtworzenie działającego z Saipanu samolotu pana McAffee to takie rozjaśnienie nie ma sensu i razi zamiast zdobić. Obejrzałem mnóstwo zdjęć P-47 i takiego efektu nie widziałem bodaj na żadnym. Na Miss Mary Lou też nie.
Jak widać, dla wielu modelarstwo przestało być już modelarstwem, tylko ... no właśnie czym ?
Nie wystarczy już być modelarzem, trzeba być masterem jak Wojtek Fajga czy Piotr Gładki, trzeba bezwzględnie dorobić ideologię do wszystkiego czego się dotykamy.
Ale na szczęście, dla mnie, mam coś takiego jak wtyczkę w modemie. Jak to kiedyś kolega Kuba Plewka napisał, którego serdecznie z tego miejsca pozdrawiam, wtyczkę wyciągam i wszystko znika, ba zaczyna to być męczące.
Aloha !!