siara1939 napisał(a):To praca Kamila. Moze to zostalo wyroznione dlatego tylko, ze byly 3 modele do wyboru w tej kategorii.
Chrupek napisał(a):Do sędziowania figurek SAMI zgłosili się koledzy z Torunia z Wystawy Malarstwa i Rzeźby (chyba nic nie pokręciłem) Do dioram czy pancerki zawsze jest kłopot z pozyskaniem sędziów. Prawda jest taka, że moi drodzy (nie wszyscy) ale wolicie spotkać się w pubie przy piwie czy innym trunku niż podejść do któregoś z organizatorów i zapytać tak poprostu czy nie potrzeba nam pomocy w sędziowaniu. WAM sędziowanie zajmie może dwie godziny i na impreze zawsze zdążycie, my będziemy mieć czyste sumienie że sędziują specjaliści w tej tematyce, a nie przypadkowe osoby chodźby nawet z 50 letnim starzem w modelarstwie. Udeżcie się też w piersi. Nie mówię, że taki werdykt to wasza wina. NIE to wina/ocena tych sędziów co sędziowali. Już na przełomie roku osobiście zapraszam kolegów od dioram do wysłania maila do organizatorów z propozycją swojej kandydatury do sędziowania konkretnych kategorii. Bardzo nam to wszystkimpomoże. Uwieżcie Ja też bym chętnie wyskoczył na godzinę-dwie do tego pubu napić się z Wami piwa. Kilku z Was poznałem chodźby w Łasku i jesteście na żywca całkie fajnymi gośćmi tylko za monitorem coś się z wami dzieje. Rozumiem wasze rozżalenie pracą sędziów, ale kolejne strony tego wątki nic nie zmienią w werdykcie. Ani nie dodrukujemy dyplomów czy medeli, ani osoby wyróżnione słusznie czy nie nie zwrócą swoich.
Pozdrawiam
Marcin Chruścielewski
bartek napisał(a):Kopalnia srebra w okolicy tez fajna.
Pzdr.
Chrupek napisał(a): i że za zgodą poszczególnych sędziów podana zostanie lista sędziujących poszczególne kategorie. W roku 2016 impreza się nie odbędzie, bo nie będzie chętnych do oceny po publicznym linczu, szkalowaniu, ośmieszaniu itp. Czy tego chcecie? Do tego dążycie?
Chrupek napisał(a): Przyjmujemy wszystkie wasze uwagi. Na rok przyszły powoli klarują się inne składy sędziowskie. Bardziej ukierunkowane na konkretne kategorie.

Chrupek napisał(a):Proszę przekonać o tym kolegów z tego forum.
rollingstones napisał(a):Przyjedż z flaszką
Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości