T 2 Buckeye, Special Hobby 1:48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

T 2 Buckeye, Special Hobby 1:48

Postprzez skytles » poniedziałek, 21 kwietnia 2014, 20:26

Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem zakupu tego modelu. Z gustami się nie dyskutuje ale w całym natłoku różnej maści F 15, F 16 i F.... jestem przekonany że mała odmiana w postaci modelu T 2 Buckeye (tak na marginesie jak przetłumaczyć buckeye - kasztan?) jest wskazana. Zwłaszcza że raczej mało informacji znalazłem odnośnie budowy tego modelu na rodzimych forach modelarskich (no jednego ,,Greka") jak i informacji bezpośrednio dotyczących oryginału. Co do wypustu Special Hobby pomijając sporą liczbę nadlewek i dość dziwnego mocowania elementów w ramkach ogólnie model sprawia bardzo pozytywne wrażenie. Generalnie prosto z pudełka otrzymujemy wiele: od żywicznych elementów i blaszki fototrawionej po przyzwoicie zdetalowane i zaprojektowane z głową wypraski.
Co do planowanych prac skupię się na tym co fabryka dała plus ewentualne własne modyfikacje (kable, kabelki itp.) w kamo błękit/ szary zwanym Oceana Agressors Us Navy. Myślę że tyle w woli wstępu czas na dalsze informacje bezpośrednio związane z postępem prac nad modelem. (Fotki wyprasek i z prac zamieszczę w najbliższym czasie zawsze mam problem ze wstawianiem fotek na forum tak już mam :twisted: ).
skytles

Reklama

modele polskich samolotów

Re: T 2 Buckeye, Special Hobby 1:48

Postprzez skytles » środa, 30 kwietnia 2014, 19:00

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[url=http://s1280.photobucket.com/user/skytles/media/T2/P1050871_zps0ddf00b7.jpg.html][img]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Powyżej zdjęcia ze wstępnego etapu prac. Generalnie kadłub, skrzydła i pozostałe części modelu starałem się ,,ponitować"
w oparciu o dostępne materiały w sieci. Na obecną chwilę prace posuwają się powoli do przodu.
skytles

Re: T 2 Buckeye, Special Hobby 1:48

Postprzez piotr dmitruk » środa, 30 kwietnia 2014, 19:37

Cukiereczek!

Zasługuje na trochę lepsze fotki.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Powrót do Lotnictwo - warsztat