Efekty dzisiejszych zmagań

Moderator: xenomorph

Michal napisał(a): "W kamuflażu natowskim" czyli polskie współczesne trójbarwne malowanie?

Peter Z napisał(a):Dokładnie tak. Mam zamiar po raz pierwszy użyć farb akrylowych Life color z dedykowanego zestawu do takiego kamuflażu.

Peter Z napisał(a):A beleczka będzie na pewno, tylko ostatnio nie byłem na łące i nie mogłem dobrać odpowiedniego kijaszka ;) Te dostarczane w zestawach raczej kłody nie przypominają
Paweł Czarnocki napisał(a): A po patyki się łazi do lasu

Stroju napisał(a):A nie sądzisz że NATOwska zieleń będzie za ciemna? Na przykład na tym zdjęciu widać jasny zielony:
Oczywiście z obserwacji widać że na razie kiepsko ze normalizacją kolorów w WP bo poszczególne pojazdy bardzo się różnią kolorystycznie po remontach w jednostkach, i też miewają kolory zbliżone do NATO więc ich użyciem nie byłoby błędem.
Taką dygresję wtrąciłem, może coś pomogę.
Kuba Plewka napisał(a):
Wiesz co, stałem pod URM w nocy jak wyładowywali ciężkie pojazdy do defilady i tak śmierdziało rozpuszczalnikiem, że szok.
Poszliśmy obczaić z bliska tego Bergepanzer'a i on się kleił jeszcze. Inne wozy także.
Pomalowali je chyba poprzedniego dnia, świeżutka farba.
Poza tym, nie dość że każdy inny to jeszcze jak im się malowało tak wyszło. Jeden wóz miał po kilka odcieni tego niby samego koloru na sobie.
Spokojnie bym to olał i bawił się w zapaskudzenie farby Polskim Dobrym Kurzem.
Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości