Jak to jest z obudową działka? Dali dwie opcje

iras67 napisał(a):Chm...porównuje właśnie Brasinową kabinę do tej z zestawu bo się zastanawiam czy do pierwszego sklejanego wsadzić czy do kolejnych i ta wtryskowa jest całkiem, całkiem...po dodaniu paru przewodów z Weekenda da radę zrobić ten element bardzo fajnie. W Brasinie kolor RLM66 jest nieco lepszy, mniej "Jeansowy". Ta trawiona z Brasina jest też dokładniejsza. Fajnie że dali też opcję z tablicą odlaną w żywicy i kalkomanią.
Jak to jest z obudową działka?
Kuba P. napisał(a):Panowie, ale to oczywiste. Ja napisałem to drwiąco - Messerschmitt 109 nieco inaczej wygląda niż jego miniatura stąd może to unikanie wpisywania firmy dawnego producenta.
Kuba P. napisał(a):Pomysł na korektę tego Erla G-10 mam, dużo o tym z Frankiem S korespondowaliśmy i sporo udało się nam rozpracować ze zdjęć. Ale to może jakoś w osobnym wątku żeby i Franek mógł dopisać, bo jego wkład jest niezbędny.?

Kuba P. napisał(a):Georg01 napisał(a):To akurat rozumiem. Mieli w planie zwalić to wszystko również, ale na szczęście zaczęli publikować wcześnie materiały o swoim modelu i modelarze z trwogą zaczęli wskazywać miejsca szykującej się katastrofy i Eduard na szybko poprawiał co się tylko dało. Niestety nie opublikowali na czas wymiarów przygotowywanego modelu...
No ale jak, z premedytacją chcieli zrobić model źle? No nie wierzę w to. Po co ten model miał być przeskalowany, jaki może być chociaż jeden plus takiego rozwiązania?
Kuba P. napisał(a):Georg01 napisał(a):Ja sądzę, że po fali sarkazmów i wyśmiania modelu Eduard jednak zrobi nowe skrzydła i nowy kadłub. Przy okazji przeskaluje też niektóre detale z 1/46 do prawidłowej 1/48. Mam przeczucie, że to zrobią i tego im życzę. G-10 to może być zupełnie inny, bardzo dobry model i w dobrej skali. Oby tak było.
Tak być może, ale obawiam się, że tak nie będzie. To musiałby być zupełnie nowy model, nowe formy a nie wymiana pewnych ramek i pakowanie ich z uniwersalnymi.
Kuba P. napisał(a): Pomysł na korektę tego Erla G-10 mam, dużo o tym z Frankiem S korespondowaliśmy i sporo udało się nam rozpracować ze zdjęć. Ale to może jakoś w osobnym wątku żeby i Franek mógł dopisać, bo jego wkład jest niezbędny

Matt napisał(a):Matt says:
Monday May 26th, 2014 at May 26 2014, 01:43 PM
Hello Libor,
The world is more or less waiting for you to make an official statement concerning the overscale fusealage and wings of the G6… There is a hysterical attitude towards the kit on ALL MAJOR forums… People with actual bluprints in possession claim the wings and body being both 7-9 mm too long and wings too wide…
There is also the angle of the gearlegs which have been photographed, shown on the forums in a completed stage of your kit… Clearly the angle is too shy and different from an original aircraft.
How and when are you going counter into these discussions ?
regards Matt. K
Libor Havránek napisał(a):Libor Havránek says:
Tuesday May 27th, 2014 at May 27 2014, 08:27 AM
Hello Matt,
We’ll publish another detailed statement about this issue in our upcoming Info Eduard. Please stay tuned to our websites.
Kuba P. napisał(a):A tymczasem ciekawie zareagował rynek wtórny - Gustavy Hasegawy na Allegro zdrożały. Może to tylko autosugestia ale przed premierą Gustava XXL można było Hasegawę ogarnąć w cenie ok 50 PLN a teraz...zresztą sami zobaczcie
http://allegro.pl/hasegawa-09915-messer ... 20641.html
(link wyłącznie w celu ilustracji)
Mój pomysł miksu zestawów Edka i Hasegawy dojrzewa do etapu pocięcia jakiegoś modelu bo wstępne pasowanie wychodzi obiecująco, zajrzę wieczorem do mojego loszku co tam leży, jakieś G-6 na ten cel powinienem jeszcze mieć.
Przy okazji, nie chce ktoś spylić G-6 Hasegawy? Dowolna edycja?

BOMI21 napisał(a):Libor Havránek napisał(a):Libor Havránek says:
Tuesday May 27th, 2014 at May 27 2014, 08:27 AM
Hello Matt,
We’ll publish another detailed statement about this issue in our upcoming Info Eduard. Please stay tuned to our websites.
Georg01 napisał(a):Cóż mieli powiedzieć : nie udało się.
Wygląda na to, że zrobią kadłub i skrzydło od nowa. Czy przeskalują resztę detali ? Wydaje mi się, że spróbują tutaj oszukać i wpasują nowy kadłub i skrzydło w te detale co już mają. To i tak byłoby bardzo dobrze. Stawiam na nowy kadłub i nowe skrzydło.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości