Churchill Mk.IV AVRE - AFV - 1:35

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Churchill Mk.IV AVRE - AFV - 1:35

Postprzez Robert P. » piątek, 30 maja 2014, 21:35

Model firmy AFV:
Obrazek
O modelu:

Bardzo przyjemny w budowie model z gatunku samoskładalnych. W zasadzie to sam się składał, ja musiałem mu tylko podawać klej w odpowiednich miejsach :lol: Nie było z nim jakiś poważnych problemów podczas budowy, wszystko ładnie pasowało, szpachla użyta tylko w miejscach koniecznych (np łączenie błotników z tyłu). Od strony merytorycznej również bardzo dobrze, poważnych błędów nie odkryłem (dobrze sprawdzałem). Podczas budowy wzorowałem się głównie na tych: klik zdjęciach, bo taką właśnie wersję zdecydowałem się wykonać (D-Day). Bardzo dobry poziom detali, a za hit uważam dołączone do zestawu ogniwkowe gęsi. Trzeba tylko uważać, by po ich zmontowaniu nie rozerwać ich, gdyż łączenia ogniw do najmocniejszych nie należą. Zestaw wzbogaciłem dodatkami w postaci metalowych luf do karabinów Besa (RB Model), podstawami anten (RB Model) oraz miedzianymi linkami.
Model pomalowany został farbką Gunze C38, a brudzenie to efekt zabaw z chemią AK Interactive (zdobyte doświadczenie - bezcenne). Pobawiłem się też w rozjaśnienia, które niestety troszkę "wchłonęło" brudzenie, ale cenna lekcja zaliczona.
Model zdecydowanie dla kogoś, kto ma już pewne doświadczenie w modelarstwie. Pełny inbox oraz komentarz znajdziecie tutaj: klik. Osobiście jestem z efektu końcowego zadowolony :)

Galeria:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
...cars that were like wild ferocious animals.
Robert P.

Reklama

Re: Churchill Mk.IV AVRE - AFV - 1:35

Postprzez rhinoceros » sobota, 31 maja 2014, 11:24

Podoba się...
Wyrównaj tylko fakturę matu... Widać szczególnie na fotce przedstawiającej tylni lewy błotnik...
Mój AVRE jeszcze czeka, zanim dam mu możliwość samoskładania się...
Pozdrawiam
ZTS Lublin- to lubię!
Lubelskie Spotkania Modelarskie- Team!
rhinoceros

Postprzez Akahoshi » poniedziałek, 2 czerwca 2014, 12:26

Fajny.
Pobrudzony ze smakiem.
Pozdrawiam
Artur
Akahoshi

Postprzez Paweł Leszczyński » wtorek, 3 czerwca 2014, 10:33

Świetny model! Malowanie, brudzenie super. Jedyne tu i ówdzie potraktował bym miękkim ołówkiem - że niby otarcia farby na kantach.
Odwrotnie niż rhinoceros - uważam że różnica w matowości farby jest bardzo realistyczna i nic bym nie poprawiał.
Paweł Leszczyński

Postprzez Adamerio » środa, 4 czerwca 2014, 07:23

Ładnie zrobiony :)
Adamerio

Powrót do Pojazdy wojskowe - galeria ukończonych modeli