Model firmy AFV:
O modelu:
Bardzo przyjemny w budowie model z gatunku samoskładalnych. W zasadzie to sam się składał, ja musiałem mu tylko podawać klej w odpowiednich miejsach

Nie było z nim jakiś poważnych problemów podczas budowy, wszystko ładnie pasowało, szpachla użyta tylko w miejscach koniecznych (np łączenie błotników z tyłu). Od strony merytorycznej również bardzo dobrze, poważnych błędów nie odkryłem (dobrze sprawdzałem). Podczas budowy wzorowałem się głównie na tych:
klik zdjęciach, bo taką właśnie wersję zdecydowałem się wykonać (D-Day). Bardzo dobry poziom detali, a za hit uważam dołączone do zestawu ogniwkowe gęsi. Trzeba tylko uważać, by po ich zmontowaniu nie rozerwać ich, gdyż łączenia ogniw do najmocniejszych nie należą. Zestaw wzbogaciłem dodatkami w postaci metalowych luf do karabinów Besa (RB Model), podstawami anten (RB Model) oraz miedzianymi linkami.
Model pomalowany został farbką Gunze C38, a brudzenie to efekt zabaw z chemią AK Interactive (zdobyte doświadczenie - bezcenne). Pobawiłem się też w rozjaśnienia, które niestety troszkę "wchłonęło" brudzenie, ale cenna lekcja zaliczona.
Model zdecydowanie dla kogoś, kto ma już pewne doświadczenie w modelarstwie. Pełny inbox oraz komentarz znajdziecie tutaj:
klik. Osobiście jestem z efektu końcowego zadowolony
Galeria: