spiton napisał(a): Jak się tego Hobby Bossa sklejało, i jak oceniasz sam model???
Dominik napisał(a):Tak na prawdę to Jak-3 wywodzi się z Jaka-1 a Jak-9 z Jaka-7. I nie mnięszać mi tu młodzieży zaglądającej w głowach.
greatgonzo napisał(a): Podstawową przyczyną odrzucenia P-47 przez sowietów było całkowite niedostosowanie samolotu do tego warunku.
spiton napisał(a): Może tą 3 Hobby Bossa, albo 9
spiton napisał(a):Jak 3 to końcówka wojny
spiton napisał(a):Przypomnę tylko, że Jak 3 to końcówka wojny, i niewielkie ilości. Samolot dla asów.
Francuzi też je dostali pod sam koniec wojny, a normalnie latali na Jakach 1m.
dewertus napisał(a):Co do Francuzów z Normadie-Niemen, to na początku 1944 dostali na wyposażenie dziewiątki
Patyk napisał(a):Może to rozpadanie miało na celu ułatwienie pilotowi wydostanie się z kabiny. Mnie osobiśnie zadziwiało uzbrojenie np. w takim Jak-1M - jedno działko 20 mm i jeden WKM 12,7 mm. Trochę słabiutko w porównaniu z np. 6 x12,7 mm P-51
Jaho63 napisał(a):a Francuzi od lata 1944, zestrzelili na nim
spiton napisał(a):Jaki 3 Francuzi dostali 13 sierpnia 44
spiton napisał(a):debiut na froncie to końcówka czerwca
Patyk napisał(a):Może to rozpadanie miało na celu ułatwienie pilotowi wydostanie się z kabiny. Mnie osobiśnie zadziwiało uzbrojenie np. w takim Jak-1M - jedno działko 20 mm i jeden WKM 12,7 mm. Trochę słabiutko w porównaniu z np. 6 x12,7 mm P-51
Dominik napisał(a):Sprawdźcie czy na pewno Jak-1M. Od kilku lat jedyną prawdą jest, chyba, Jak-1b.
dewertus napisał(a):to do końca 1943 latali na Jakach 1M, na początku 1944 jednostka została przeniesiona do bazy Tuła w celu przeszkolenia i przezbrojenia w Jaki 9

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Seweryn i 14 gości