Walcz żołnierzu!
BOMI21 napisał(a):Nie martw się, nie jest idealnie, ale jeżeli Ty jesteś zadowolony z efektu - to to jest najważniejsze.![]()
Walcz żołnierzu!
rudolf24 napisał(a):BOMI21 napisał(a):Nie martw się, nie jest idealnie, ale jeżeli Ty jesteś zadowolony z efektu - to to jest najważniejsze.![]()
Walcz żołnierzu!
Jak patrzę na zdjęcia to jestem mniej, gdzieś na 70 % zadowolony, w naturalnym świetle bez lupy to na 85%.

rudolf24 napisał(a):Dzisiaj wkleiłem wnęki podwozia, może się wydawać że coś tam jest nie pomalowane ale to nie prawda ponieważ jest to wina światła.
rudolf24 napisał(a):A na koniec pytanie, jak mają być wychylone lotki, sloty oraz klapy kiedy samolot stoi na pasie i nic się z nim nie dzieje.

BOMI21 napisał(a):No tak, zapomniałem napisać, jak "skonfigurowany" będzie mój MiG!
Bardzo podobnie jak na tym zdjęcu
(oczywiście nie będzie unosił się nad podstawką)
czyli:
- Klapy tylne wychylone o 25 stopni w dół
- Klapy przednie wychylone o 20 stopni w dół
- Główne wloty powietrza otwarte
- Pomocnicze wloty powietrza (górne) zamknięte
- Kabina otwarta
- Hamulec aerodynamiczny zamknięty
- Zbiornik podkadłubowy 1500 dm3 podwieszony (chociaż to jeszcze mogę zmienić)
- Stery kierunku w neutrum (chociaż to mogę zmienić, w zależności jak będzie mi się podobać)
- Lotki obie 5 stopni w górę
- Stery wysokości prawdopodobnie nieco obrócone ku dołowi
- Podwieszone uzbrojenie - najprawdopodobniej będą to 2x rakiety średniego zasięgu R-73 na środkowych pylonach.
- Obecność drabinki/zasłony na wloty powietrza i dysze to do przemyślenia. Te "gadżety" są dość drogie, a dorobione będą dość prymitywnie wyglądać.
BOMI21 napisał(a):
- Klapy tylne wychylone o 25 stopni w dół
- Klapy przednie wychylone o 20 stopni w dół
BOMI21 napisał(a):
- Główne wloty powietrza otwarte
- Pomocnicze wloty powietrza (górne) zamknięte
BOMI21 napisał(a):- Hamulec aerodynamiczny zamknięty
BOMI21 napisał(a):- Zbiornik podkadłubowy 1500 dm3 podwieszony (chociaż to jeszcze mogę zmienić)
BOMI21 napisał(a):- Stery kierunku w neutrum (chociaż to mogę zmienić, w zależności jak będzie mi się podobać)
BOMI21 napisał(a):- Lotki obie 5 stopni w górę
BOMI21 napisał(a):- Stery wysokości prawdopodobnie nieco obrócone ku dołowi
Czyli wszystkie klapy i sloty oraz lotki mają być w pozycji prostej równo ze skrzydłem ?
karambolis8 napisał(a):Rudolf ogarnij parę zdjęć maszyny, którą kleisz, bo na razie walisz tak niesamowite kolorystyczne babole, że ciężko w to uwierzyć.
rudolf24 napisał(a):Czyli wszystkie klapy i sloty oraz lotki mają być w pozycji prostej równo z skrzydłem ?
karambolis8 napisał(a):Dodam jeszcze, że na postoju dolna część hamulca aerodynamicznego ma prawo opaść.

rudolf24 napisał(a):Oraz jakie zamiennik można zastosować zamiast SM-06, chodzi mi o inną firmę ponieważ 59 zł za farbę to dla mnie z lekka za dużo.
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości