rudolf24 napisał(a):Ja się tylko zastanawiam czy ten wątek będzie miał 30 czy 50 stron.
Wiesz, to taka jałowa dyskusja
rudolf24 napisał(a):Ja się tylko zastanawiam czy ten wątek będzie miał 30 czy 50 stron.
agalant napisał(a):Sprawdź, Solo, ale i Ty, Potez, operację Orchard. Był to atak na syryjski niedokończony reaktor jądrowy w Dar ez-Zor (pisownia różna zależnie od źródeł) w 2007 roku.
Atak został wykonany przez F-16I oraz F-15I, uzbrojone, zależnie od źródeł (niektóre nawet same sobie przeczą) w pociski AGM-65, i zwykłe bomby lub LLGB. Wydaje się, że atak został wykonany przez F-15I w osłonie F-16I, ale znając specyfikę obu samolotów... Zresztą nie wiem. Oba są optymalizowane do dalekich uderzeń bez poświęcenia dobrych możliwości w walce powietrznej.
Niestety trudno dokopać się do artykułów pisanych przez znawców tematyki wojskowej, przeważają artykuły ze zwykłych gazet. takie informacje trzeba dokładnie sprawdzać, a ja nie mam w tej chwili dość czasu.
Wracając do prawdopodobieństwa użycia F-16I na Gazą, te samoloty stanowią ok. 30% całej izraelskiej floty F-16, wiec prawdopodobieństwo takie jest więcej niż duże. Czy latają tam raczej z LLGB czy także z AGM-65, to pytanie zostaje dla mnie otwarte.
Halo, świat! Czy jesteśmy tylko ja, Solo i Potez? Może ktoś ma coś, co w sposób niepodważalny poprze jakąś tezę?
agalant napisał(a): brak fotki samolotu obwieszonego jakimś uzbrojeniem nie jest dowodem, że taka konfiguracja nie występuje.Ja na przykład nie widziałem ludzi na księżycu, ale wiem, że tam byli.

agalant napisał(a):Zauważ, ze kiedy ja spekuluję, wyraźnie to podkreślam.
agalant napisał(a): Chyba, że modelarstwo jest już czym innym niż wtedy, gdy aktywniej się nim zajmowałem.

merlin_PL napisał(a):Ponieważ po raz drugi i trzeci posłużyłeś się skrótem LLGB proszę o wyjaśnienie co masz na myśli. Czy chodzi o LGB ( Laser Guided Bomb ) , a piszesz LLGB nie rozumiejąc co dany skrót oznacza , czy mówisz o jakiejś ulta tajnej broni , o której tylko Ty wiesz i nie możesz więcej udzielić informacji.![]()
merlin_PL napisał(a):rudolf24 napisał(a):Ja się tylko zastanawiam czy ten wątek będzie miał 30 czy 50 stron.
Tak jest gdy ten co skleja nie wie co sam skleja i wcześniej się do tego nie przyłożył, a Ci co mu pomagają też często niewiele wiedzą , bo całą wiedzę czerpią z tego samego netu co autor modelu.
potez napisał(a):Ja też to wiem:
potez napisał(a):Ale zdjęcia Sufy z Maverickiem dalej nie widziałem. Czekam na tego świętego Graala.
potez napisał(a):Wszystko co potrzebne do budowy tego modelu jest w tej książce:
Polecam drugie wydanie z 2009 roku. Jest tam dużo konkretnej wiedzy a nie śmieci z Netu, bezmyślnie kopiowanych i przepisywanych.
Do tego F-16.net i wszystko powinno być jasne.
agalant napisał(a): Ja na przykład nie widziałem ludzi na księżycu, ale wiem, że tam byli.
agalant napisał(a):potez napisał(a):To nie trzeba było tak od razu?
agalant napisał(a):Byłeś tam?! Szacun!!
agalant napisał(a):merlin_PL napisał(a):Ponieważ po raz drugi i trzeci posłużyłeś się skrótem LLGB proszę o wyjaśnienie co masz na myśli. Czy chodzi o LGB ( Laser Guided Bomb ) , a piszesz LLGB nie rozumiejąc co dany skrót oznacza , czy mówisz o jakiejś ulta tajnej broni , o której tylko Ty wiesz i nie możesz więcej udzielić informacji.![]()
Nie mam w zwyczaju używać skrótów, których nie rozumiemLaser Light Guided Bomb; dłuższa, wersja skrótu LGB. LGB kojarzy mi się z LGBT, a to już inna bajka
agalant napisał(a):merlin_PL napisał(a):rudolf24 napisał(a):Ja się tylko zastanawiam czy ten wątek będzie miał 30 czy 50 stron.
Tak jest gdy ten co skleja nie wie co sam skleja i wcześniej się do tego nie przyłożył, a Ci co mu pomagają też często niewiele wiedzą , bo całą wiedzę czerpią z tego samego netu co autor modelu.
Tu byłbym ostrożniejszy. Solo wprawdzie nieraz palnął głupstwo, bo starał się nadrabiać miną, ale wyciąga wnioski i coraz częściej widać, że wie, o czym mówi/pisze. Tyle, że nie wszyscy pozbyli się klapek z oczu, by to zauważyć.
potez napisał(a):Wszystko co potrzebne do budowy tego modelu jest w tej książce:
potez napisał(a):Tak byłem jak widać na zdjęciuA w kieszeni w prawej nogawce do trzonka mam przymocowane koło...
ps: Pozdrowienia dla ROBERTa
merlin_PL napisał(a):Ściemniasz coś waść . Nie używa się potocznie takiego skrótu. Śmiem twierdzić , że go wymyśliłeś na poczekaniu. Tak zwyczajnie Ci nie wierzęZwykły zadymiacz forumowy jesteś
Solo napisał(a):
Seweryn napisał(a):Wiadomo, że Solo chce podwiesić mavericki bo ma zaje.ste z żywicy, nie wiem co ci nie pasuje Tobie w uzbrojeniu Skunk, ale Twój model, nawet torpedy możesz podwiesić.
Solo napisał(a):Jeśli ktoś może pomóc, niech pomoże, jeśli nie chce, to po prostu lepiej niech milczy.
Ja mam taką zasadę.
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości