"Chwalmy się!" 2

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: "Chwalmy się!" 2

Postprzez potez » środa, 3 września 2014, 22:10

A to i ja sie pochwale a co nie wolno? Może ktoś będzie zazdraszczać
Dzisiaj odebrałem to:
Obrazek
No niestety nieprestiżowy bo nie HB no i jak na złośc do niego są i kabinki i cockpity, komory podwozia nawet dysze i w ciul różnych blaszek dostępnych ale to Hasegawa to ma duzo nadlewek, zanikających lini i bardzo słabo to jest do siebie spasowane. No czeka mnie jednym słowem modelarski armageddon :cry:
No ale ja jestem modelarz niskobudżetowy to zapłaciłem za ten model 138PLN.
Nie stac mnie na wypasionego Eduarda albo dwa jak co niektórzy szczęśliwcy na forum :cry: :cry: :cry:
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez GUDMUNDUR » środa, 3 września 2014, 22:20

potez napisał(a):Może ktoś będzie zazdraszczać

A jak , zazdraszczam jak Kargul Pawliakowi . :mrgreen: :D :P
A co do wyboru Hasegawa czy Hobby Boss to ja już się określiłem w innym dziale ;o) .Nie chcę psuć nikomu radochy z zakupów . :)

P.S. Nie pochoruję się od tej zazdrości ?
GUDMUNDUR

Postprzez Dorotka » środa, 3 września 2014, 22:30

potez napisał(a):A to i ja sie pochwale a co nie wolno? Może ktoś będzie zazdraszczać
Dzisiaj odebrałem to:
Obrazek
No niestety nieprestiżowy bo nie HB no i jak na złośc do niego są i kabinki i cockpity, komory podwozia nawet dysze i w ciul różnych blaszek dostępnych ale to Hasegawa to ma duzo nadlewek, zanikających lini i bardzo słabo to jest do siebie spasowane. No czeka mnie jednym słowem modelarski armageddon :cry:
Nie stac mnie na wypasionego Eduarda albo dwa jak co niektórzy szczęśliwcy na forum :cry: :cry: :cry:

No to obrodzi Forum Kotami... Bo ja właśnie też tego kupiłem a HB chyba poddam kanibalizacji....

:)

P.S. Z tym, że ja mam lepsiejszego niż Ty, bo zapłaciłem 159,99 :roll:

P.S. 2 - też drżę z emocji na myśl o niespasowanych elementach :!: :!: :!:
Skończyć nie mogę :)
Obrazek
Dorotka

Postprzez potez » środa, 3 września 2014, 22:47

Dorotka napisał(a): HB chyba poddam kanibalizacji....

to tu masz kilka przepisów żeby nie kanibalizować tylko skonsumować 8-) :
http://www.chinskieprzepisy.pl/kuchnia-chinska/przepisy-kuchnia-chinska

Dorotka napisał(a):

Spoko luz, czeski debonder i czarny Loctite dadza radę wszystkiemu a jak nie to sie wynajmie FAcHofCooF od Edka :mrgreen: :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h1mEyorMexU[/youtube]
potez

Postprzez Dorotka » środa, 3 września 2014, 23:05

potez napisał(a):
Dorotka napisał(a): HB chyba poddam kanibalizacji....

to tu masz kilka przepisów żeby nie kanibalizować tylko skonsumować 8-) :
http://www.chinskieprzepisy.pl/kuchnia-chinska/przepisy-kuchnia-chinska

Dorotka napisał(a):

Spoko luz, czeski debonder i czarny Loctite dadza radę wszystkiemu a jak nie to sie wynajmie FAcHofCooF od Edka :mrgreen: :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h1mEyorMexU[/youtube]

Grunt to nie malować metalizerem, bo wtedy widać babole i trzeba poprawiać bez końca! I tego będę się trzymał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Dorotka

Postprzez Siema » czwartek, 4 września 2014, 13:57

To i ja się pochwalę:
W oczekiwaniu na Seafire Airfixa kupiłem w pewny sklepie z niemiłą obsługą takie oto coś:

Obrazek

potez napisał(a):A to i ja sie pochwale a co nie wolno? Może ktoś będzie zazdraszczać
Dzisiaj odebrałem to:
Obrazek

Ło matko... Biedaku, a wiesz że teraz musisz kupić uzbrojenie, bo gUpia Hase nie dała? Pewnie musisz dokupić brasssssiny, koniecznie...
Też się na to naciąłem, ale zachowując resztki rozsądku, jak tylko zobaczyłem ten paskudny model, te nadlewki, to od razu wyrzuciłem...
Pozdrawiam!
Paweł Siemaszko
Siema

Postprzez potez » czwartek, 4 września 2014, 14:18

Siema napisał(a):Ło matko... Biedaku, a wiesz że teraz musisz kupić uzbrojenie, bo gUpia Hase nie dała? Pewnie musisz dokupić brasssssiny, koniecznie...Też się na to naciąłem, ale zachowując resztki rozsądku, jak tylko zobaczyłem ten paskudny model, te nadlewki, to od razu wyrzuciłem...

Jak sobie to uświadomiłem to spać nie mogłem :cry:
Wcześniej sie oszukiwałem, że to dlatego że F-16 dłubałem ale teraz wreszcie zrozumiałem co mnie blokowało przed zaśnięciem, tak to ten niepokój wypełniający całą mą modelarska jaźń - czy się nie pomylę i na pewno kupię rakiety z właściwym detalem i kalkomaniami :oops:
potez

Postprzez Siema » czwartek, 4 września 2014, 14:29

potez napisał(a):
Siema napisał(a):Ło matko... Biedaku, a wiesz że teraz musisz kupić uzbrojenie, bo gUpia Hase nie dała? Pewnie musisz dokupić brasssssiny, koniecznie...Też się na to naciąłem, ale zachowując resztki rozsądku, jak tylko zobaczyłem ten paskudny model, te nadlewki, to od razu wyrzuciłem...

Jak sobie to uświadomiłem to spać nie mogłem :cry:
Wcześniej sie oszukiwałem, że to dlatego że F-16 dłubałem ale teraz wreszcie zrozumiałem co mnie blokowało przed zaśnięciem, tak to ten niepokój wypełniający całą mą modelarska jaźń - czy się nie pomylę i na pewno kupię rakiety z właściwym detalem i kalkomaniami :oops:

Nie dziwię Ci się... Dziękuję Bogu i Chińczykom, ze do Dragonfly dali uzbrojenie i kalki na nie- kiepskie bo kiepskie, ale są...

BTW, założysz warsztat z Kocurem?
Pozdrawiam!
Paweł Siemaszko
Siema

Postprzez PawelG. » czwartek, 4 września 2014, 15:46

Dorotka napisał(a):
Dzisiaj odebrałem to:
Obrazek

No to obrodzi Forum Kotami... Bo ja właśnie też tego kupiłem a HB chyba poddam kanibalizacji....

:)

P.S. Z tym, że ja mam lepsiejszego niż Ty, bo zapłaciłem 159,99 :roll:

Łolaboga ja to dopiero muszę mieć wypasa bo zapłaciłem 180 :shock: pewnie mam więcej nadlewek to dlatego droższy :mrgreen:
eSeF-FloreSef
PawelG.

Postprzez Siema » czwartek, 4 września 2014, 16:05

PawelG. napisał(a):
Łolaboga ja to dopiero muszę mieć wypasa bo zapłaciłem 180 :shock: pewnie mam więcej nadlewek to dlatego droższy :mrgreen:

Myślisz, że oni je na wagę sprzedają?
Pozdrawiam!
Paweł Siemaszko
Siema

Postprzez macias13_84 » czwartek, 4 września 2014, 16:17

Siema napisał(a):
PawelG. napisał(a):

Myślisz, że oni je na wagę sprzedają?

Wszak gradacja ceny musi być jakoś ustalona, te skośnookie ludki to szczwane som bestyje.

Więcej nadlewek i pozalewane linie = więcej materiału = wyższe koszty produkcji = wyższa cena :mrgreen:

ergo kupowanie modeli tańszych chińskich producentów gwarantuje najlepszą jakość bez nadlewek i z perfekcyjnymi liniami

Co do Tomcata, Iskra to co prawda nie jest ale obleci
macias13_84

Postprzez potez » czwartek, 4 września 2014, 16:47

Siema napisał(a):
potez napisał(a):
Siema napisał(a):
BTW, założysz warsztat z Kocurem?

Założe ale dopiero jak skonczę chociaż ze dwa z rozgrzebanych warsztatów bo i tak już chłopaki polewki ze mnie robią, że nic nie kończe od dawna 8-)
Muszę popracowac nad reputacją upadającą :mrgreen: albo lepiej coś pomaluję sensownie ;o)
Ale będę robił w pierwszej kolejnosci wersje A, bo do niej mam już wszystkie dodatki jakie chciałem:
Obrazek
co prawda brassiny bez kalkomani bo kupione rok temu nie w BigSinie no ale jakoś będe musial z ty żyć 8-) albo jak się wkurze to sobie wydrukuję w domu :mrgreen:
No i moje nieedkowe badziewne dodatki mają fajne ficzersy:
1) przednie kółka też mają odzdzilne felgi a nie tylko tylne-będzie łatwiej pomalować
2) dysze mają elementy zwieracza cieniutkie jak trzeba a nie grubości takiej jak drukarka 3d daje 8-)
No i kalek mam jakos więcej :?:
potez

Postprzez Dorotka » czwartek, 4 września 2014, 17:03

potez napisał(a):No i kalek mam jakos więcej :?:

Od kogo? Chyba muszę domówić :oops:
Obrazek
Dorotka

Postprzez potez » czwartek, 4 września 2014, 17:21

Dorotka napisał(a):
Od kogo? Chyba muszę domówić :oops:

Od Edzia 8-)
Mój Furball jest niekastrowany a poza tym to ja robię VF-143, ten pomarańczowy mrówkojad mnie zawsze fascynował :mrgreen:
potez

Postprzez Siema » czwartek, 4 września 2014, 19:03

potez napisał(a):Obrazek

Ooo co to za zestaw kalek? Czy ja tam dobrze widzę? paszczę do wersji D? Mam tego samego Kocura D co Ty, utknąłem, bo raz, że szukałem ładnych kalek a dwa, że miał mały wypadek i nie mam serca się za niego zabrać...
Pozdrawiam!
Paweł Siemaszko
Siema

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat