Mówi się, cytując klasyka: "W pytę"
Dorotka napisał(a):Mówi się, cytując klasyka: "W pytę"![]()
![]()
rotpol13 napisał(a):Dorotka napisał(a):Mówi się, cytując klasyka: "W pytę"![]()
![]()
Cytując klasyka mówi się: ''Geba mi się śmieje do tego modelu. Znaczy się jest dobrze!''

Dorotka napisał(a)::)
Jeżeli ktoś wpadłby na pomysł pożenienia ze sobą, rzekomo lepszych skrzydeł od HB (piszę rzekomo, bo sam tego nie sprawdzałem, słyszałem jedynie o takich opiniach) z kadłubem Hase to we wstępnej przymiarce wygląda na to, że się da, choć zdecydowanie lepiej wygląda to w wariancie kiedy są rozłożone…
potez napisał(a):One właśnie sa lepsze wtedy kiefdy sa rozłożone
Dorotka napisał(a):Błąd zestawowy obecny chyba u wszystkich producentów, polegający na „dziurze” w miejscu „łączenia się” części ruchomej z kadłubem (zdjęcie 9) nie ginie (przez chwilę się łudziłem) i trzeba go korygować.
GUDMUNDUR napisał(a):potez napisał(a):One właśnie sa lepsze wtedy kiefdy sa rozłożoneDorotka napisał(a):![]()
Błąd zestawowy obecny chyba u wszystkich producentów, polegający na „dziurze” w miejscu „łączenia się” części ruchomej z kadłubem (zdjęcie 9) nie ginie (przez chwilę się łudziłem) i trzeba go korygować.
Dociekliwie drążysz temat. Gdyby iść tą drogą (podoba mi się) to możesz zrobić tylko złożone skrzydła . Przy rozłożonych zostanie nie "nadęta" poduszka za skrzydłem . Chyba że weźmiesz pod uwagę i ją "nadmuchasz" , wtedy nie będzie także z tyłu szpary .
Będzie wtedy w jednym stylu . Wniosek dla mnie : będę musiał kupić minimum dwa modele![]()
.

Dorotka napisał(a):P.S. Fajnie, że Ci się podoba.
GUDMUNDUR napisał(a):P.S. SF - science fiction.

rotpol13 napisał(a):To chyba będzie pierwszy model który powiększony 48 razy - poleci![]()
potez napisał(a):Ja rozcieńczam 1:3 czasami nawet mocniej, bo on gęsty jest i mocno zatyka cieńką dyszę jak za gęsty jest. Ale jak go wale na zewnatrz to często z pychy w sprayu

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości