GUDMUNDUR napisał(a): U mnie skończyło się i tak tradycyjnie - papier ścierny , miseczka z wodą i palce .
Dla mnie pasowałby do wiercenia , Proxxon jest poręczny i czasem do odcinania części .

Dorotka napisał(a):tylko jak ktoś wywali 1000 zł na sprzęt to później głupio mu się przyznać...
GUDMUNDUR napisał(a):Dorotka napisał(a):tylko jak ktoś wywali 1000 zł na sprzęt to później głupio mu się przyznać...
To jeszcze po męsku idzie przeboleć - zawsze się może przydać . Gorzej jak małżonka potrzebuje następnąniepotrzebną
kurtkę ( czytaj i szafe nową bo się nie mieści ) , wtedy stanie przed modelarskim warsztatem i wylicza wszystko co do centa . Jak one to pamiętają ?

Dorotka napisał(a):P.S. I jeszcze coś ... Nie piszcie (już nie pamiętam kto) że ma Micromota Proxona który pracuje na 200 obrotach, bo się posikam ze śmiechu...
potez napisał(a):Frezy - czeka cie wizyta w sklepie dla dentystów i tam sobie już powybierasz, standard dentystyczny to 2mm trzonek, jest ich duzo do wyboru do takich zgrubnych robótek to dużą kulka ci potrzebna tak 5mm i frez w kształcie łezki - przy trzonku kulka na 5mm na szczycie stożek.
W marketach budowlanych są tez za ~50PLn takie komplety z Dremela 5 podstawowych małych frezów. Wiszą w każdym markecie razem z oprzyrządowaniem do dremeli, najwięcej to chyba z Leroyu.
Do cholery tez na allegro ich jest, to już trzeba sobie pokupowac i wybrać, który ci najbardziej odpowiada.
Kuba P. napisał(a):Dorotka napisał(a):P.S. I jeszcze coś ... Nie piszcie (już nie pamiętam kto) że ma Micromota Proxona który pracuje na 200 obrotach, bo się posikam ze śmiechu...
Ja sikam ze śmiechu natomiast widząc takie płacze, że Proxxon na wolnych obrotach zapierdziela 5000 RPM a jak dodasz gazu to tak zasuwa, że topi wszystko samym dźwiękiem.

Solo napisał(a):Nie jest potrzebny, ale ułatwia na pewno robotę.
Dziś piłowałem i szlifowałem te ścianki chyba z pół godziny, a urządzeniem mechanicznym pewnie zrobiłbym to dużo szybciej i łatwiej.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości