Solo napisał(a):No tak, ale takim urządzeniem nie będę wiercił np. dziurki do umieszczenia rurki Pitota, czy zeszlifowania szwu na goleni podwozia.
Czeka mnie na przykład usunięcie wnęki podwozia na dziobie - masz ten model więc wiesz jak to wygląda.
Wydaje mi się, że ręcznie to jest nie do zrobienia równo, żeby pasowała żywica.
Chyba do takich rzeczy potrzebuję tego narzędzia.

Solo napisał(a):Na razie przychodzą mi do głowy same pomysły nieprzyjemne.
Jak to ugryźć, żeby było przyjemnie?

Solo napisał(a):Tak, już widzę że będę miał z tym spory kłopot, bo tam bardzo ciasno jest i takie narzędzia jak piłka czy pilnik odpadają.

potez napisał(a):Dremel to przereklamowana żałosna amerykańska zabawka![]()
Tylko proxxon, bo jako jedyny ma zajebistej jakości mocowanie wierteł i frezów w trójszczękowych zaciskach bez bicia i porządne łożyska. Dremel ma czteroszczękowe i szczrze mówiąc to słabe to jest. Takie zabaweczki...no ale kupił ich Bosch i mają dobry marketing.

Solo napisał(a):Temat jest o Drakenie, ale informacje o narzędziach są interesujące i nie mam nic przeciwko takim dyskusjom.
Co do usuwania tej wnęki podwozia, to raczej chodziło mi o to czym usunąć jej większą cześć, tę "studnię", a nie jak doszlifować na równo. Z tym sobie chyba jakoś poradzę gąbeczkami ściernymi, zresztą praktycznie (poza pilnikami) nie mam innych takich narzędzi.
Potrzebuję natomiast porady jak najwygodniej i najskuteczniej usuwać takie elementy jak te wnęki podwozia, gdzie zwykle brakuje miejsca na wygodne operowanie narzędziami.

Solo napisał(a):Temat jest o Drakenie, ale informacje o narzędziach są interesujące i nie mam nic przeciwko takim dyskusjom.
Co do usuwania tej wnęki podwozia, to raczej chodziło mi o to czym usunąć jej większą cześć, tę "studnię", a nie jak doszlifować na równo. Z tym sobie chyba jakoś poradzę gąbeczkami ściernymi, zresztą praktycznie (poza pilnikami) nie mam innych takich narzędzi.
Potrzebuję natomiast porady jak najwygodniej i najskuteczniej usuwać takie elementy jak te wnęki podwozia, gdzie zwykle brakuje miejsca na wygodne operowanie narzędziami.

Solo napisał(a):No to klops, bo nie mam takich narzędzi w tej chwili...

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości