Gdzieś na dnie mojej pamięci był ten samolot, chyba znalazł się tam dzięki książeczce pana Andrzeja Glassa, ale tego dokładnie już nie pamiętam.
Adam.
piotr dmitruk napisał(a):W tym modelu postanowiłem zaeksperymentować z odmiennym sposobem wykonania luków inspekcyjnych. Pomalowałem folię Oracal na różne odcienie metaliczne i w niej wycinałem kształty luków (okrągłe wybijakami, bardziej skomplikowane cienkim i ostrym skalpelem nr 11), dobierałem odpowiednio kontrastujące odcienie według fotografii i wycięte fragmenty przyklejałem na model. Ten sposób, zwłaszcza po zastosowaniu washa, pozwala na dodanie miniaturze nieco przestrzenności, ale chyba jednak lepiej sprawdzi się na powierzchniach pokrytych kamuflażem.
piotr dmitruk napisał(a):
piotr dmitruk napisał(a):
Ajdacho napisał(a):Choć antena grzbietowa (jej podstawa) nie jest dobrze spasowana i kuje w oko![]()

piotr dmitruk napisał(a):Ajdacho napisał(a):Choć antena grzbietowa (jej podstawa) nie jest dobrze spasowana i kuje w oko![]()
To prawda, przygotowałem ją odpowiednio, a przykleiłem odwrotnie, w realu nie byłem w stanie dostrzec pomyłki.
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości