Solo napisał(a):Trzeba niestety szlifować górę wnęki, głównie tuż przy krawędzi kadłuba, praktycznie do grubości papieru.
O cholera, dzięki za ostrzeżenie!
Solo napisał(a):Trzeba niestety szlifować górę wnęki, głównie tuż przy krawędzi kadłuba, praktycznie do grubości papieru.
Solo napisał(a): Trzeba niestety szlifować górę wnęki, głównie tuż przy krawędzi kadłuba, praktycznie do grubości papieru.

Dorotka napisał(a):O cholera!
Ja w F-14 miałem tak samoDziwne, zawsze mi się wydawało, że ten Aires to taka dobra firma, a tu proszę takie babole robią... Aż do grubości papieru powiadasz... Straszne, naprawdę straszne
![]()
![]()
![]()
Dorotka napisał(a):Gorzej jest jeżeli chodzi o mieszczenie się tego elementu w kadłubie. Praktycznie całą górę komory trzeba spiłować na zero. Górna połówka kadłuba zostaje też "papierowa".

Solo napisał(a):Cóż, jeśli według Ciebie post w którym wyraźnie piszę o pewnych wadach dodatków żywicznych do popularnego modelu oraz o potencjalnych zagrożeniach jakie one niosą dla procesu budowy tego modelu, ma sam w sobie pejoratywny wydźwięk, to chyba nie znajdziesz u mnie zrozumienia.
Szczególnie ciekawe jest to w sytuacji, gdy sam niemal identyczny post co do treści i przesłania popełniłeś chwilę wcześniej.
Mam nadzieję, że słowo "hipokryzja" nie jest Ci obce.
Mam swój styl prowadzenia moich warsztatów i piszę w nich o tym co wydaje mi się interesujące albo potrzebne, nawet jeśli dla innych to jest oczywiste.
Nie zamierzam niczego w tym stylu zmieniać, jeśli komuś on nie pasuje cóż... przykro mi to słyszeć, ale to nie zmienia mojego podejścia do tematu.
Solo napisał(a):Tak dla potomnych i tych, którzy będą robić ten model z żywicami: wnęki głównego podwozia Airesa nie są zbyt dobrze dopasowane.

Dorotka napisał(a):Solo napisał(a):Tak dla potomnych i tych, którzy będą robić ten model z żywicami: wnęki głównego podwozia Airesa nie są zbyt dobrze dopasowane.
to chce Ci uświadomić, że przytomna potomność zdaje sobie z tego sprawę od dawna...
Dorotka napisał(a):Aczkolwiek skoro "potrąciłeś ten wątek" to faktycznie 15 stron o tym, jak "zrobiłeś" kabinę, wpasowałeś wnękę przedniego podwozia i zniszczyłeś wnękę głównego wydaje mi się przesadą.
Dorotka napisał(a):jak ktoś inny proponuje Ci jeździć plastikowym pilotem po fotelu to tak nie reagujesz) wypowiedź.
Dorotka napisał(a):Jeżeli oczekujesz ponownych przeprosin, to wybacz ale uznaje to za przesadę...

Izydor napisał(a):Nie no... wystarczy...![]()

Darth_hobbit napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=mQgk07BFemc
może pomóc facet genialnie buduje więc może i Tobie pomoże jeśli zechcesz skorzystać z tego filmu
Bez dodatków jakichkolwiek prosto z pudła -a efektownie.
Darth_hobbit napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=mQgk07BFemc
może pomóc facet genialnie buduje więc może i Tobie pomoże jeśli zechcesz skorzystać z tego filmu
Bez dodatków jakichkolwiek prosto z pudła -a efektownie.
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości