Dorotka napisał(a):fragles napisał(a):Dorotka napisał(a): Tak lutownica i śrubokręt to drogie rzeczy są... Koledzy zwyczajnie zazdroszczą i modelu i warsztatu...
Nie pozdrawiam
A ja mam trzy lutownice elektryczne i trzy lutownice gazowe na płomień. I niczego nie muszę zazdrościć, tak że nie rozumiem szyderstwa koleżanki.
To, że Kolega nie rozumie zupełnie mi nie przeszkadza... Będzie musiał Kolega jakoś uporać się z tą traumą...

fragles napisał(a): Zupełnie przy okazji przedmiotu tego wątku zapytam Kolegów i ew. Koleżanek. Otóż mam jeszcze w stanie zapakowanym model samolotu TS-11 Iskra w skali 1/72 z firmy ZTS i, również jeszcze nie rozpakowany, model tego samego samolotu z firmy Mistercraft. Czy mógłbym liczyć na opinię/informację tych, którzy coś wiedzą konkretnego, który z tych modeli jest lepszy?
Po prostu nie wiem w co lepiej zainwestować dla zgromadzenia kolekcji.

potez napisał(a):O wartości stanowi przede wszystkim czy zafoliowany i w jakim stanie jest folia
Dorotka napisał(a):Lepszym modelem jest zawsze ten, do którego można dokupić więcej dodatków z metalu lub żywicy i zamieścić informację na Forum o ich zakupieniu.

fragles napisał(a):
A czy są jakieś dedykowane dodatki do Iskry z ZTS-a lub do tej drugiej Iskry z Misterkrafta?

potez napisał(a):Masz po raz ostatni od wróżki zębuszki:
http://www.scalemates.com/search-solr.php?fkSECTION%5B%5D=All&q=1%3A72+ts-11+iskra*
rotpol13 napisał(a):Jest dedykowana chemia modelarska![]()

fragles napisał(a): Niestety, pod tym linkiem nie ma żadnych dodatków ani do modelu z ZTS-a, ani do Misterkrafta. Są do MasterCraft, ale takiego modelu nie mam. Będę musiał się za nim rozejrzeć.
Dziękuję za nakierowanie.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości