niwm napisał(a):Nie rozumiem dlaczego nikt do tej pory nie wpadł na to, aby wykonać farby wg. oryginalnej receptury - wtedy byłoby wiadomo jakie naprawdę były kolory.
Nie byłoby ...
niwm napisał(a):Nie rozumiem dlaczego nikt do tej pory nie wpadł na to, aby wykonać farby wg. oryginalnej receptury - wtedy byłoby wiadomo jakie naprawdę były kolory.

niwm napisał(a):dlaczego nie ?

niwm napisał(a):A jakie oryginalne składniki są obecnie niedostępne?.. No chyba, że kości z Żydów.. (sory, ale mam po tym wszystkim zły humor dzisiaj).

niwm napisał(a):A jakie oryginalne składniki są obecnie niedostępne?.. No chyba, że kości z Żydów.. (sory, ale mam po tym wszystkim zły humor dzisiaj).
niwm napisał(a):Bardzo wszystkich przepraszam.
greatgonzo napisał(a):A kolejny temat, to po co to robić? Wystarczy wyprodukować farbkę modelarską, podeprzeć ją, nie wiedzieć czemu, numerem FS nie bardzo przejmując się zgodnością nawet z tym FSem i dodać odpowiednią nazwę. I jest farbka modelarska ekonomicznie dobra jak każda inna.

rotpol13 napisał(a):Jeszcze jest inny problem.
Weź oryginalną farbę którą maluje się jakąś współczesną maszynę latającą. Pomaluj nią modele w skalach:
1:32
1:35
1:48
1:72
1:144
i odpowiedz sobie sam na postawione pytanie
niwm napisał(a):rotpol13 napisał(a):Jeszcze jest inny problem.
Weź oryginalną farbę którą maluje się jakąś współczesną maszynę latającą. Pomaluj nią modele w skalach:
1:32
1:35
1:48
1:72
1:144
i odpowiedz sobie sam na postawione pytanie
Acha.. i jeszcze chciałem o to zapytać, bo nie rozumiem.. każda skala wymaga innego koloru? Dlaczego ?
marco2607 napisał(a): dobrze aby każdy przyjął sobie jakiś standard
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości