No i nareszcie. Wykorzystałem dzień wolny i po spełnieniu należytych obowiązków nareszcie mogłem usiąść do modelu
Niestety prze humory aerografu nie wszystko wyszło tak jak planowałem, więc zapewne conajmniej cześc zabiegów powtórzę.
Ale jak na razie moja "dwójka" dostała preshading:

, a niedługo później kolorek bazowy:

Kółka malowałem od linijki ze wzorami kół- byłem sceptycznie nastawiony i przez to tym bardziej jestem w szoku jak prosty i skuteczny jest to sposób na czyste bandaże
NIe jestem pewien, czy mój dunkengelb wyszedł taki jak powinien, ale gdzieś wyczytałem, że jest to "żółć miejscami mająca aż zielone odcienie", więc i taki był plan. Udało się to osiągnąć głównie na kołach.
Tak czy inaczej- czekam na krytykę
A przy okazji- mam mały problem z farbą akrylową w aerografie. Używam (głównie) farb Model Air od Vallejo (dedykowane do aero). Czy ktoś, kto tez miał z nimi styczność może powiedzieć czy trzeba je jeszcze dodatkowo rozcieńczać (są dośc rzadkie) i jaki powinien być stosunek farby do retardera?
EDIT: w rzeczywistości kolor bazowy ma odrobinę inny odcień niż na zdjęciach. Wybacz jakośc fot- nie bardzo mam warunki do robienia porządnych fot modelu