karolkonw napisał(a):W końcu to forum modelarskie
malinowski napisał(a):Ten konkurs przez dwa lata (chyba) działał w takiej formie i wszyscy byli szczęśliwi. Aż do teraz. Więc może kilka wyjaśnień:
- nie roszczę sobie prawa do znania się na zdjęciach. Wybrałem pierwsze zgłoszone z dwóch (na ogół zawsze tak robię chyba, że któreś zdjęcie jest dużo lepsze)
- spiton nigdzie nie pisałeś, że życzysz sobie by w tym konkretnym przypadku, któreś z tych dwóch zdjęć zostało odrzucone, a wszczynasz o to rozróbę
- formula konkursu została ostatnio lekko zmodyfikowana i następne zmiany mogą być przeprowadzone za rok.
- z praktyki powiem tyle, ze kiedyś bawiłem się w pytanie użytkowników, które z kilku zdjęć chcą wybrać - kończyło się to na ogół tym ze odpowiedź dostawałem po tygodniu kiedy konkurs już miał następna edycję. Nie każdy siedzi na forum 24/7
- obserwując ostatnie ruchawki w ogóle nie wiem czy jest sens ten konkurs ciągnąć dalej
Solo napisał(a):autor zdjęć ma obowiązek w ściśle wyznaczonym, nieprzekraczalnym okresie (od kilkunastu godzin, do dwóch dni powiedzmy) wskazać które zdjęcie bierze udział w głosowaniu.

Panzer napisał(a):Wbij sobie do głowy, że ja nie mam względem tego konkursu, ani zdjęć zgłaszanych żadnego obowiązku. I nie życzę sobie abyś Ty, czy inny spiton jakiekolwiek obowiązki mi wyznaczali. Jeżeli kiedyś tak się zdarzy, że moje dwa zdjęcia zostaną zgłoszone do konkursu to ani mi się myśli palcem kiwnąć w tej sprawie, a Tobie nic do tego.
Solo napisał(a):Jeśli tego [autor] nie zrobi z automatu Ty wybierasz to zdjęcie.

Solo napisał(a):sensowne i sprawiedliwe

Soris000 napisał(a):Spiton, albo głosujesz na najlepsze zdjęcie albo na autora. Jeśli 10 zdjęć autora X zdobyło po 2 głosy każde, a jedno zdjęcie autora Z zdobyło 5 głosów, to znaczy, że zdjęcie autora Z było lepsze od każdego ze zdjęć autora X.
Solo napisał(a):to autor powinien decydować
Rafal napisał(a):Konkurs w obecnej formule to taki laur konsumenta. My, oglądacze (ale nie autorzy) decydujemy na co chcemy głosować.
Powrót do Fotografie tygodnia - ankiety
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość