Wielkie dzięki
Baza to zestaw LifeColor U.S. Olive Drab; baza UA 222, rozjaśniany UA 223. Nie wiem co mnie naszło, ale nie chciałem robić Tamką, żeby odejść trochę od drugowojennego OD postanowiłem pomalować właśnie tym zestawem. Generalnie to słabo mi się malowało tymi farbami (zapychanie aero), zdecydowanie do psikania wolę już Airy z Vallejo.
Następnie filtry Miga; po całości P423 Dark Green Grey (bardzo go lubię zwłaszcza do amerykańskich pojazdów), a na poziome płaszczyzny P420 Green for Khaki Green.
Potem wash z AK Dark Brown. Następnie w wybranych miejscach punktowo washe z Vallejo: Dark Yellow i Dark Khaki Green oraz Citadela Athonian Camoshade. Trzeba ostrożnie z nimi, bo szybko "wgryzają się" i trzeba potem ostro szorować żeby zetrzeć.
Potem oleje: niebieski, brązowy, zielony mieszany z beżowym tak żeby uzyskać zbliżony kolor do całości czołga.
Tak jak słabo malowało mi się LC czołg, tak worki malowane pędzlem LC to już inna historia. Do ich pomalowania użyłem chyba z 5 kolorów z zestawu Hemp Ropes and Tarps. Dla kogoś takiego jak ja (czyli zastanawiającego się jakimi kolorami co pomalować) taki zestaw to świetne rozwiązanie. Jako bazy użyłem 3 kolorów z zestawu: UA 753 Medium Brown Hemp, UA 754 Dirty Hemp i UA 755 Vorn out Hemp. Następnie cieniowanie, Wash AK Dark Brown, a na koniec dla ujednolicenia koloru i zmatowienia wtarta jakaś szara pastela.