Wildcat i Hellcat - 1:48.

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Wildcat i Hellcat - 1:48.

Postprzez kalisz76 » sobota, 7 lutego 2015, 15:34

Witajcie.
Diorama wykonana jakiś czas temu. Umieszczam ją w tym dziale, bo wydaje mi się, że tu lepiej pasuje. Miłego oglądania.
Pozdrawiam.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek[size=50]created by
kalisz76

Reklama

Re: Wildcat i Hellcat - 1:48.

Postprzez zegeye » niedziela, 8 lutego 2015, 23:05

Fajne, ale ten Wildcat to raczej na glebie rozmokłej powinien stać a nie na pokładzie.... :D
pozdrawiam
Zbych

Obrazek
zegeye

Animal Planet

Postprzez kalisz76 » poniedziałek, 9 lutego 2015, 06:52

zegeye napisał(a):Fajne, ale ten Wildcat to raczej na glebie rozmokłej powinien stać a nie na pokładzie.... :D

Wildcaty też operowały z lotniskowców. Sytuacja przedstawiona na dioramie potencjalnie istniała, bo lotnictwo morskie Pacyfiku około 1943 roku wymieniało przestarzałe Wildcaty na nowocześniejsze Hellcaty.
kalisz76

Postprzez Dominik » poniedziałek, 9 lutego 2015, 07:21

Bardzo ładna diorama. Przyczepię się do ostatniego wpisu dotyczącego wymiany. Następowała ona na lądzie. Poza tym Hellcat miałby kamuflaż tai jak Wildcat.
A co do samych modeli, to bardzo mi się podobają.
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez greatgonzo » poniedziałek, 9 lutego 2015, 09:12

F4F z VMF-223 nie operowały z lotniskowców. VMF-223 przezbroił się z Wildcatów na F4U.
greatgonzo

Postprzez zegeye » poniedziałek, 9 lutego 2015, 09:52

kalisz76 napisał(a):
zegeye napisał(a):Fajne, ale ten Wildcat to raczej na glebie rozmokłej powinien stać a nie na pokładzie.... :D

Wildcaty też operowały z lotniskowców. Sytuacja przedstawiona na dioramie potencjalnie istniała, bo lotnictwo morskie Pacyfiku około 1943 roku wymieniało przestarzałe Wildcaty na nowocześniejsze Hellcaty.

No wybacz, ale doskonale wiem że Wildcaty też stacjonowały na lotniskowcach ;o) Chodziło mi o to że ten akurat egzemplarz pochodzący z dywizjonu Marines nie powinien stać na pokładzie w tym malowaniu, które jest bardzo dobrze znane.... Ja rozumiem że w dzisiejszych czasach prawda historyczna niewielu modelarzy już interesuje, ale bez przesady..... mogłeś tam postawić czołg i jak dla mnie nie byłoby różnicy w odbiorze :-/

http://www.ww2incolor.com/us-marines/wildcat.html

To jest poprostu ''lądowy'' Wildcat :D
pozdrawiam
Zbych

Obrazek
zegeye

Animal Planet

Postprzez kalisz76 » poniedziałek, 9 lutego 2015, 11:52

zegeye napisał(a):
kalisz76 napisał(a):

No wybacz, ale doskonale wiem że Wildcaty też stacjonowały na lotniskowcach ;o) Chodziło mi o to że ten akurat egzemplarz pochodzący z dywizjonu Marines nie powinien stać na pokładzie w tym malowaniu, które jest bardzo dobrze znane.... Ja rozumiem że w dzisiejszych czasach prawda historyczna niewielu modelarzy już interesuje, ale bez przesady..... mogłeś tam postawić czołg i jak dla mnie nie byłoby różnicy w odbiorze :-/

http://www.ww2incolor.com/us-marines/wildcat.html

To jest poprostu ''lądowy'' Wildcat :D

Tak zrozumiałem wcześniejszy wpis, jakoby Wildcaty nie operowały z lotniskowców. Sorry, absolutnie nie neguję Twojej wiedzy. Mój błąd, nie dopatrzyłem faktycznych malowań.
kalisz76

Postprzez Ajak » poniedziałek, 9 lutego 2015, 12:09

Ignorując średnio taktowych kolegów kłócących ci się w wątku - napiszę tak bardzo smacznie to wygląda! Uważam że twoja praca zasługuje na lepsze zdjęcie gdyby chciało ci się takie zrobić. Ja pokombinowałbym z ciemnym matowym tłem - szarym mocno albo czarnym. Gratulacje!
Ajak

Postprzez zegeye » poniedziałek, 9 lutego 2015, 13:08

Ajak napisał(a):Ignorując średnio taktowych kolegów kłócących ci się w wątku

Widzisz tu jakąś kłótnię :?:
pozdrawiam
Zbych

Obrazek
zegeye

Animal Planet

Postprzez Darek Trzeciak » poniedziałek, 9 lutego 2015, 21:11

Ja widzę, że kolega popełnił ten sam błąd z Wildcatem co i ja :mrgreen:

Jak sądzę tutaj nastąpiła tradycyjna wymiana koszulek 2 za 2 ;o)
Pozdrawiam Darek
"Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty." - Josh Billings
Darek Trzeciak

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli