Diorama wykonana jakiś czas temu. Umieszczam ją w tym dziale, bo wydaje mi się, że tu lepiej pasuje. Miłego oglądania.
Pozdrawiam.
[size=50]created by
zegeye napisał(a):Fajne, ale ten Wildcat to raczej na glebie rozmokłej powinien stać a nie na pokładzie....
kalisz76 napisał(a):zegeye napisał(a):Fajne, ale ten Wildcat to raczej na glebie rozmokłej powinien stać a nie na pokładzie....
Wildcaty też operowały z lotniskowców. Sytuacja przedstawiona na dioramie potencjalnie istniała, bo lotnictwo morskie Pacyfiku około 1943 roku wymieniało przestarzałe Wildcaty na nowocześniejsze Hellcaty.

zegeye napisał(a):kalisz76 napisał(a):zegeye napisał(a):Fajne, ale ten Wildcat to raczej na glebie rozmokłej powinien stać a nie na pokładzie....
Wildcaty też operowały z lotniskowców. Sytuacja przedstawiona na dioramie potencjalnie istniała, bo lotnictwo morskie Pacyfiku około 1943 roku wymieniało przestarzałe Wildcaty na nowocześniejsze Hellcaty.
No wybacz, ale doskonale wiem że Wildcaty też stacjonowały na lotniskowcachChodziło mi o to że ten akurat egzemplarz pochodzący z dywizjonu Marines nie powinien stać na pokładzie w tym malowaniu, które jest bardzo dobrze znane.... Ja rozumiem że w dzisiejszych czasach prawda historyczna niewielu modelarzy już interesuje, ale bez przesady..... mogłeś tam postawić czołg i jak dla mnie nie byłoby różnicy w odbiorze
![]()
http://www.ww2incolor.com/us-marines/wildcat.html
To jest poprostu ''lądowy'' Wildcat

Ajak napisał(a):Ignorując średnio taktowych kolegów kłócących ci się w wątku

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], skusz i 17 gości