MIG 37B Ferret 1:72 Italeri

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

MIG 37B Ferret 1:72 Italeri

Postprzez pawelc » poniedziałek, 2 lutego 2015, 18:34

Witajcie. Przedstawiam moje najświeższe wypociny. Walka z materią była nierówna, ale udało się dobrnąć do końca. Gdybym robił go drugi raz sporo bym zmienił. Póki co podziękuję :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
pawelc

Reklama

modele polskich samolotów

Re: MIG 37B Ferret 1:72 Italeri

Postprzez superflanker » środa, 11 lutego 2015, 02:43

Bardzo ładna fretka. Wzór kamo z Suchoja T-50, kolory z Miga-29SMT, efekt mariażu bardzo przyzwoity, czym malowałeś?. Mig nad morską podstawką to magia kompa czy sprytnie ukryte mocowanie? Jedyne uwagi to zbyt mocno wciśnięte hamulce aerodynamiczne i malowanie tyłu fotela na kolor radzieckich mysliwcow z lat 60/70.Sam fotel warto było wymienić na żywicę, choćby Edka. Jak mi się uda, bo czemuś mam z tym teraz problem, to później umieszczę fotki mojego Ferreta, mniej ciekawie pomalowanego, ale z rakietkami R-60.
superflanker

Postprzez pawelc » sobota, 14 lutego 2015, 11:07

Kamuflaż malowany Pactrami. Smugi białą farbą olejną (technika "biedronki" używana w pancerce). Model jest przymocowany do podstawki na przezroczystej rureczce- zrobiłem zdjęcia pod takim kątem, aby nie była widoczna.

Jedyne uwagi to zbyt mocno wciśnięte hamulce aerodynamiczne i malowanie tyłu fotela na kolor radzieckich myśliwców z lat 60/70.Sam fotel warto było wymienić na żywicę

Rzeczywiście- z zielonym kokpitem się nie wstrzeliłem, ale było już za późno na poprawki. Jak wcześniej pisałem, wiele rzeczy zrobiłbym inaczej, w tym głównie przy malowaniu. Z założenia miał to być szybki projekt, prosto z pudełka. W sumie, bardziej podobałby mi się egzemplarz stojący na kołach.

Jak mi się uda, bo czemuś mam z tym teraz problem, to później umieszczę fotki mojego Ferreta, mniej ciekawie pomalowanego, ale z rakietkami R-60.

Cierpliwie czekam ;o)
pawelc

Postprzez superflanker » niedziela, 15 lutego 2015, 23:54

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
superflanker

Postprzez pawelc » poniedziałek, 16 lutego 2015, 15:47

"Pootwierana" bryła wygląda dużo ciekawiej. Widzę, że zastosowałeś dolną płytę, przy wylotach silnika- mnie się nie chciało z nią męczyć :P

Zrób lepsze fotki i wstawiaj galerię :mrgreen:

Pozdr!
pawelc

Postprzez Solo » poniedziałek, 16 lutego 2015, 15:54

Fajne malowanie, ale modelowi brakuje trochę życia.
Przydałoby się jakieś cieniowanie, bardziej finezyjne brudzenie.
Bo samolot sam w sobie niezwykle interesujący wizualnie.
Solo

Postprzez pawelc » wtorek, 17 lutego 2015, 18:06

Jeżeli mowa o moim ulepku, to zgadzam się. Przy następnych- będę starał się zwrócić na to więcej uwagi ;o)
pawelc

Postprzez superflanker » piątek, 20 lutego 2015, 23:11

Twój model, choć bez płyty, wygląda ciekawiej, a do malowania nie mam się jak przyczepić. W końcu jest to stealth, a ,,niewidimki" jakoś mniej się brudzą, więc niektórzy modelarze muszą tu pozostać niepocieszeni. Wstawiać mojego gniota do galerii byłoby mi wstyd, ale jak znajdę chwilkę, to poddam krytyce koleżeństwa parę dioramek z pancerką( Anders, Koenigtiger, Kugelpanzer+Minenraumer), które drzewiej ulepiłem. A propos zmyślonych latadeł: mam skończonego Ka-58, którego wstydzę się trochę mniej, ale zdjęcia też dopiero za jakiś czas. Pozdrawiam.
superflanker

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli