Arcturus napisał(a):Aha, co oznacza "straight leading demarcation", czy ma być równy podział na przedniej krawędzi natarcia skrzydła, czy ma zachodzić na spodnią krawędź.
Znaczy, że bez falki.
Arcturus napisał(a):Aha, co oznacza "straight leading demarcation", czy ma być równy podział na przedniej krawędzi natarcia skrzydła, czy ma zachodzić na spodnią krawędź.
Kuba P. napisał(a):Arcturus napisał(a):Aha, co oznacza "straight leading demarcation", czy ma być równy podział na przedniej krawędzi natarcia skrzydła, czy ma zachodzić na spodnią krawędź.
Znaczy, że bez falki.

Arcturus napisał(a):Gorzej, że chyba mam problem z mottlingiem - zrobiłęm kawałek na próbę, i nie jestem w stanie uzyska go bez odkurzu (maluję MrHobby H).
Pawel Burchard napisał(a):Arcturus napisał(a):Gorzej, że chyba mam problem z mottlingiem - zrobiłęm kawałek na próbę, i nie jestem w stanie uzyska go bez odkurzu (maluję MrHobby H).
Pryskałem wczoraj pierwszy raz tymi farbkami (dokładnie Tire Black seria H, thinner Tamiya do akryli) i nie mam problemu z odkurzem, tak że to musi być coś innego niż rodzaj farby.
p.

Arcturus napisał(a):Tu jednak jest bardzo ciemny kolor na bardzo jasnym tle
raptorf22 napisał(a):Wydaje mi się ża masz jednak za gęstą farbę, takie kombinacje to półprzeźroczystą farbą w kilku warstwach. Sam maluję Gunze H,a taki motling jest fajny jak robisz mniej regularny.

Arcturus napisał(a):Zjechałem z ciśnieniem z 1.4 do 1 atm i od razu maluje się inaczej. Jak na razie mam coś takiego. Efekt jest prawdopodobnie przekontrastowiony, ale taki ma być, bo i tak model jest mocno ponury.
Pawel Burchard napisał(a):Arcturus napisał(a):Zjechałem z ciśnieniem z 1.4 do 1 atm i od razu maluje się inaczej. Jak na razie mam coś takiego. Efekt jest prawdopodobnie przekontrastowiony, ale taki ma być, bo i tak model jest mocno ponury.
Trochę nie trafiłeś w klimat z tymi ciapkami. Nie będzie tak łatwoJeśli to miał by być Bf 109 E z J.G. 2 z bitwy o Anglię to może by i uszło. Całkiem przekonująco są te plamki odwzorowane w instrukcji do kalek więc może bardziej w tą stronę byś spróbował, na razie jestem na nie
edit - za drobne, za regularne
p.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości