alex_stela napisał(a): Fotel oczywiście w kolorze brązowo-czerwonym.
Ten Twój fotel to oczywiście, ale obecność plastikowego fotela w tym egzemplarzu już oczywista nie jest. Ale jak najbardziej prawdopodobna. Z tym, że wątpliwości budzi też kształt. Ale, podkreślam, wątpliwości - o innej formie wczesnego fotela z tworzywa świadczą poszlaki. Wprawdzie wg mnie dość silne, ale nie są to nie pozostawiające wątpliwości dowody.
Wcześniej było o klapach. Kołowanie z otwartymi klapami było błędem w obsłudze samolotu. Otwarte klapy łatwo było uszkodzić na nierównym podłożu. Zwyczajem RAfowskich stacji zapominalscy piloci płacili podatek od klap w barze. Jednak zrobienie ich w modelu w pozycji otwartej nie może być wg mnie traktowane w kategoriach błędu niezależnie od konfiguracji tematu. Takim samym błędem byłoby np. otwarcie drzwi, czy panelu inspekcyjnego. Otwarcie klap było w końcu bardzo łatwe.
W kabinie masz trochę nieścisłości. W oczy wpadł mi za stary sterownik radia na lewej burcie i za nowe pedały orczyka. Uchwyt drążka jakiś taki kwadratowawy wydaje się.