eramus napisał(a):w jakich proporcjach rozcieńczyć lakier Model Master 2015 matowy żeby był odpowiedni do aero?? benzyna lakowa może być??
Wystarczy do konsystencji mleka??
eramus napisał(a):w jakich proporcjach rozcieńczyć lakier Model Master 2015 matowy żeby był odpowiedni do aero?? benzyna lakowa może być??

...cars that were like wild ferocious animals.
rObO87 napisał(a):Witam. Właśnie stanąłem przed trudnym wyborem lakieru z racji pierwszego malowania farbkami Gunze, a konkretnie TAKIMI. Chodzi mi o lakier błyszczący i matowy. Oczywiście akrylowy, bo będzie kładziony za pomocą aerografu. Ciężko mi się zdecydować: Vallejo, MM a może Gunze?.

rObO87 napisał(a):Witam. Właśnie stanąłem przed trudnym wyborem lakieru z racji pierwszego malowania farbkami Gunze, a konkretnie TAKIMI. Chodzi mi o lakier błyszczący i matowy. Oczywiście akrylowy, bo będzie kładziony za pomocą aerografu. Ciężko mi się zdecydować: Vallejo, MM a może Gunze?.
erkamo napisał(a):Mr.Jaro powinieneś jeszcze dodać, że nie tak dawno "Future" zmienił nazwę na "Pledge (with Future shine)".
erkamo napisał(a):Naczytałem się o tym sporo, ale nie udało mi się zdobyć tego specyfiku. Ci co go posiadają, zaklinają się, że nie ma co porównywać go z Glanzerem, czy np. Sidoluxem. Cóż z tego. Zdobyć to cudo graniczy z cudem, albo potostaje E-Bay, gdzie też nie tak często się pojawia.
erkamo napisał(a):Ostatnio czytałem gdzieś, że blady starch padł na zwolenników "Future", bo podobno producent zmienił formułę i sam specyfik nie jest już tak krystalicznie przezroczysty, a przypomina swoich "mlecznych" konkurentów.
erkamo napisał(a):Czy brytyjski "Klear" to to samo co "Future"?
mr.jaro napisał(a):poki co wstepnie zakladam, ze po wygladzie da sie go odroznic od innych
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości