Orlik 1/48

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Re: Orlik 1/48

Postprzez MODELFUN » piątek, 26 czerwca 2015, 20:52

Producent chęci zwrotu nie zaakceptował, mam od niego dodatkowe skrzydło podobno lepsze, nie wiem nie otwierałem pudełka.

A z tego co mnie wiadomo producent nie wzbrania się przed zwrotem od niezadowolonych klientów, tym bardziej że model kupowałeś z tego co wiem niejako z kredytem zaufania i części opracowane po wystawie w Bytomiu osobno producent dosyłał. To jak jest??
MODELFUN

Reklama

Postprzez Drunkmaster » piątek, 26 czerwca 2015, 21:23

Kuba P. napisał(a):LPG za 300 raczej nie wejdzie w zbiornik ogarnia z czym mamy do czynienia i komentarze nie są konieczne.

A gdzie jest słowo o JEDNYM zbiorniku? Poproszę o cytat.

Kuba P. napisał(a): ja to chcę jakoś wyprowadzić (sroga robota)

:lol: :lol:

dasz radę, po prostu wierzę w to. Btw, niezłe podsumowanie inboxa :D
Drunkmaster

Postprzez Kuba P. » piątek, 26 czerwca 2015, 21:29

Drunkmaster napisał(a):
A gdzie jest słowo o JEDNYM zbiorniku? Poproszę o cytat.

A Ty w ogóle to masz prawko i jakiś spalacz paliwa czy tak jak i o modelach klawiaturę męczysz? :)

Drunkmaster napisał(a):
dasz radę, po prostu wierzę w to.

poetyka forów...
Kuba P.

Postprzez potez » piątek, 26 czerwca 2015, 21:32

MODELFUN napisał(a):Producent chęci zwrotu nie zaakceptował, To jak jest??

Tak jak napisałem. Wymieniliśmy sie korespondencją, dostałem paczkę ze skrzydłem. BTW model dostałem w całości dłuuugo po Bytomiu. Ale to nie jest problem.
A co z nim zrobię nie wiem, nie mam ciśnienia ani desperacji w najgorszym razie skończy na śmietniku historii...
Mam ciekawsze sprawy na głowie.
A po Producencie nie jadę.
Jade po g.wnianym modelu.
Konsekwentnie prezentuję zdjęcia i swoje opinie z nich wynikające. Jak na razie nikt nie potrafi udowodnić że nie mam racji, poza próbą doszukiwania się jakichś negatywnych emocji...
Z zachłystywania się modelem bo to jedyny i wyśniony i wyczekany to sie wyleczyłem kilka lat temu.
Iskra Choroszego jako szczepionka wystapiła. Baaaaaardzo skutecznie.

Kuba w końcu otworzył warsztacik z Orlikiem, tak jak mu pisałem kilka stron temu niech pokaże innym jak to zbudować. Trzymam kciuki, poważnie. Ja mam dużo trudniejsze ale dla mnie bardziej ciekawe modelowanie przed sobą.

Fajny tekst ostatnio usłyszałem od zajebistego pilota z którym ostatnio piweczko sączyliśmy - można być prawdziwym oblatywaczem w Nellis albo takim w Polsce co oblatuje Orlika z nową tablicą przyrządów.
Wolę być w Nellis 8-)
Ostatnio edytowano piątek, 26 czerwca 2015, 21:42 przez potez, łącznie edytowano 2 razy
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Postprzez pavlo » piątek, 26 czerwca 2015, 21:35

MODELFUN napisał(a):
Producent chęci zwrotu nie zaakceptował, mam od niego dodatkowe skrzydło podobno lepsze, nie wiem nie otwierałem pudełka.

A z tego co mnie wiadomo producent nie wzbrania się przed zwrotem od niezadowolonych klientów, tym bardziej że model kupowałeś z tego co wiem niejako z kredytem zaufania i części opracowane po wystawie w Bytomiu osobno producent dosyłał. To jak jest??

Też mnie to bardzo dziwi, raz zareklamowałem zakupiony produkt u niego - oczywiście nie Orlika, reklamacja została uwzględniona a naniesione poprawki mocno przerosły to czego oczekiwałem. Ogólnie duży plus w tej kwestii.
pavlo

Postprzez Kuba P. » piątek, 26 czerwca 2015, 21:38

potez napisał(a):Konsekwentnie prezentuję zdjęcia i swoje opinie z nich wynikające. Jak na razie nikt nie potrafi udowodnić że nie mam racji...

Konkretnie jedno zdjęcie i bez komentarza + ogólne tezy. Ciężko z nimi polemizować.

potez napisał(a):po Producencie nie jadę.

Jedziesz bo to są wyrazy krytyki w zawoalowanej formie ilustrowane zdjęciem bez komentarza ale jednoznacznie nastawione na krytykę modelu.

Model ma wady i bylibyśmy idiotami pisząc inaczej natomiast ma tą zaletę że po prostu jest i i tą wadę największą, że lepszy póki co nie będzie.
Jeśli uważasz, że Twoje dobre samopoczucie wymaga dystansu od modelu - napisz i milczmy dalej pięknie.
Jeśli ktoś uważa, że z tego zestawu zbuduje model TC-1 Orlik to niech dalej wątek idzie na temat.
Kuba P.

Postprzez pavlo » piątek, 26 czerwca 2015, 21:41

potez napisał(a):Konsekwentnie prezentuję zdjęcia i swoje opinie z nich wynikające.

Ta... Owszem konsekwentnie i wielokrotnie prezentujesz swoje negatywne opinie (Wciąż te same...) oświadczając, że wiesz jak poprawić te błędy ale nie powiesz jak...

tak BTW zdjęcia z tego co pamiętam to prezentował Drunkmaster.

A na pytanie o wymiary konsekwentnie nie odpowiadasz... Wychodzi na to, że ten Orlik musi wprost idealnie i rewelacyjnie w planach leżeć!!! :twisted:

Halo?!?!?

Czyżby Kuba P. miał rację????
Ostatnio edytowano piątek, 26 czerwca 2015, 21:46 przez pavlo, łącznie edytowano 1 raz
pavlo

Postprzez Kuba P. » piątek, 26 czerwca 2015, 21:45

ps -
potez napisał(a):Kuba w końcu otworzył warsztacik z Orlikiem, tak jak mu pisałem kilka stron temu niech pokaże innym jak to zbudować. Trzymam kciuki, poważnie. Ja mam dużo trudniejsze ale dla mnie bardziej ciekawe modelowanie przed sobą.

Spieszę zapewnić, że żadnego warsztaciku nie otwieram. Ot pokazałem, że o dupie maryny nie gadam i tak oto co mam wygląda.
Kuba P.

Postprzez HK1885 » piątek, 26 czerwca 2015, 21:48

pavlo napisał(a):Czyżby Kuba P. miał rację????

Oczywiście!
I w tym, że da się jechać żywicę papierem i w tym, że model to kicha.

Nikt nie mówi, że jest inaczej.
HK1885

Postprzez Paweł Leszczyński » piątek, 26 czerwca 2015, 21:49

Kuba P. napisał(a):Spieszę zapewnić, że żadnego warsztaciku nie otwieram.

Łeee, a liczyłem na coś więcej... :-|
Paweł Leszczyński

Postprzez Kuba P. » piątek, 26 czerwca 2015, 21:59

Paweł Leszczyński napisał(a):
Kuba P. napisał(a):Spieszę zapewnić, że żadnego warsztaciku nie otwieram.

Łeee, a liczyłem na coś więcej... :-|

Akurat w twoim przypadku to jest obciach w cholerę, że tu próbujesz coś wyszczekać kompletnie bez sensu.
Sam prowadzisz jakąś tam działalnosć i sprzedajesz odlewy różnych worów czy plandek na czołgi i podobnych swobodnie formowanych elementów. Rób to sobie i powodzenia, mam nadzieję że to dobre jest i życzę Ci powodzenia i zarobku bo lubię przedsiębiorczość małych podmiotów ale przestań sie tu odzywać i pchać kij w szprychy innym.
Zawsze jakiś zryty oszołom może Ci zmierzyć te frędzle na Shermanie i powie, że Leszczyński pojęcia o robocie nie ma i bez sensu zadymy narobi.
Łapiesz?
Kuba P.

Postprzez potez » piątek, 26 czerwca 2015, 22:04

@ Pavlo i Kuba
dobrze wiecie, że te zdjęcia są moje. Więc skończcie mi tu ze skakaniem do oczu, że nie pokazuję o co chodzi.
@ Pavlo
nie pytaj mnie przez tydzień czy bryła jest dobra bo na tym etapie to mnie już nie interesuje. Profil skrzydeł jest zły, statecznika też. Nie mierzyłem suwmiarką i nie mam zamiaru. Jak jesteś taki ciekawski to już ci pisałem, kup sobie i sam pomierz. Będziesz wiedział czy ci leży idealnie i rewelacyjnie. :twisted:
Co do negatywnych opinii to jakoś nic się w pudełku nie chce zmienić, ciągle tam leży to samo, pomimo 11 stron pitolenia.
To dlaczego mam zmianiać opinię? 8-)
Akurat do tej pory o BM miałem bardzo dobrą opinię i sam go broniłem kilka razy na forach przy różnych okazjach. Ale nie mam zamiaru udawać, że jest cudowanie jak jest źle.

Każdy producent ma w swojej ofercie modele lepsze i gorsze, świetne i beznadziejne. Co nie powoduje, że wylatuje z rynku. Nawet Tamiya ma modele genialne jak spitek w 1:32 i tragiczne jak Harrier w 48. Nie rozumiem tych emocji jakie tu prezentujesz. Nie wolno napisać że model jest zły i niechlujny ? Popełniłem jakieś świętokradztwo?

To jest in-box i Kuba właśnie pokazał ile jest wart ten model.
Czekam na galerię, ciekaw jestem co z tego wyjdzie...
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Postprzez Kuba P. » piątek, 26 czerwca 2015, 22:12

potez napisał(a):@ Pavlo i Kuba
dobrze wiecie, że te zdjęcia są moje. Więc skończcie mi tu ze skakaniem do oczu, że nie pokazuję o co chodzi.

Które, konkretnie proszę.

potez napisał(a):nie pytaj mnie przez tydzień czy bryła jest dobra bo na tym etapie to mnie już nie interesuje. Profil skrzydeł jest zły, statecznika też. Nie mierzyłem suwmiarką i nie mam zamiaru. Jak jesteś taki ciekawski to już ci pisałem, kup sobie i sam pomierz. B

Nie nie, konkretnie co jest nie tak z profilem. Jak ja piszę, ze Fw Edka ma zniekształcony statecznik to mam na to kwity i własnoręcznie robione zdjęcia kilku egzemplarzy a uzasadnienia mogę pisac na setki postów. Co jest z Orlikiem - akurat poprawiam to by się przydało.
Nie ma że sam kup i pomierz - to już jest nie fair.

potez napisał(a):To jest in-box i Kuba właśnie pokazał ile jest wart ten model.

Przepraszam, niczego takiego nie pokazałem i to Twoje odczucie. Na zdjęciu widać przeze mnie obrobione odlewy które sam zmieniłem zatem nie są to zdjęcia cokolwiek w temacie dyskutowanego zestawu ilustrujące.
Kuba P.

Postprzez Paweł Leszczyński » piątek, 26 czerwca 2015, 22:18

Kuba P. napisał(a):Akurat w twoim przypadku to jest obciach w cholerę, że tu próbujesz coś wyszczekać kompletnie bez sensu.
Sam prowadzisz jakąś tam działalnosć i sprzedajesz odlewy różnych worów czy plandek na czołgi i podobnych swobodnie formowanych elementów.

Odezwał się kubuś dwie lewe rączki hihi.

Kuba P. napisał(a):mam nadzieję że to dobre jest

Sam to gdzieś kiedyś o dziwo przyznałeś.

Kuba P. napisał(a):(...) ale przestań sie tu odzywać i pchać kij w szprychy innym.

A to czemu? Ja przynajmniej staram robić swoją robotę z sercem.

Kuba P. napisał(a):Zawsze jakiś zryty oszołom(...)

Na szczęście pancerki nie sklejasz.
Ostatnio edytowano piątek, 26 czerwca 2015, 22:22 przez Paweł Leszczyński, łącznie edytowano 1 raz
Paweł Leszczyński

Postprzez Kuba P. » piątek, 26 czerwca 2015, 22:22

Paweł Leszczyński napisał(a):
Kuba P. napisał(a):Akurat w twoim przypadku to jest obciach w cholerę, że tu próbujesz coś wyszczekać kompletnie bez sensu.
Sam prowadzisz jakąś tam działalnosć i sprzedajesz odlewy różnych worów czy plandek na czołgi i podobnych swobodnie formowanych elementów.

Odezwał się kubuś dwie lewe rączki hihi.

Kuba P. napisał(a):mam nadzieję że to dobre jest

sam to gdzieś kiedyś o dziwo przyznałeś.

Kuba P. napisał(a):(...) ale przestań sie tu odzywać i pchać kij w szprychy innym.

A to czemu? Ja ie przynajmniej dokładam do pracy.

Kuba P. napisał(a):Zawsze jakiś zryty oszołom(...)

Na szczęście pancerki nie sklejasz.

Trudno skomentować to co napisałeś: mamy obaj po 35 lat na karku o ile wiem ale Ty Kolego niestety jesteś nieco w tyle i ta wypowiedź funduje Ci dość marne świadectwo.
Mi się nie chce nawet tego komentować bo to kolejny obciach - równych worków życzę i ładnych frędzli na Shermany. Piękne to.
Pozwól nam jednak gadać o samolotach na osobności.

Miłego!

Dwie lewe rączki i cztery prawe.
Kuba P.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie