Nazywam się Jędrek i jestem z Białegostoku.
NIe jestem modelarzem ale kiedys w dziećiństwie ...chyba 6 czy 7 klasa podstawówki skleiłem kilka modeli samolotów i ze 2 helikoptery.
Jakoś w życiu dorosłym zawsze było brak czasu na takie zabawy w zwiazku z tym że w pracy bawię sie prawdziwymi zabawkami z żelaza.
Jestem mechanikiem samochodowym.Praca pochłania cały mój czas, bo naprawa aut i dłubanie przy nich po pracy to moja pasja.
Odwiedzając któryś już raz polskie morze, ponownie zahaczyłem o muzeum obrony wybrzeża a dokładnie wierzę kierowania ogniem, w której to spotkałem "sympatycznych" jegomościów pochodzenia niemieckiego w swym rydwanie zniszczenia.

Przypomniały mi sie czasy z dzieciństwa jak to sie sklejało modele.Po powrocie do domu zacząłem śledzić temat modeli i trafiłem na to forum.W międzyczasie przeleciałem allegro ,ceny i pare sklepów.Przejrzałem ofertę i przemyślałem co bym chciał mieć na półce.
Jeden ze świetnie wykonanych modeli auta wojskowego GMC znalazłem na tym forum i oszalałem od tej pory .To był ten model TAMIYA opisany w tym wątku-http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=16&t=20302
Zacząłem szukać tego modelu po sklepach i zauważyłem kilu wykonawców tej że ciężarówki.Dogłębnie przetrzepując strony internetowe porównywałem zdjęcia po wykonaniu modelu.TAMIYA nie ma sobie równych jeśli chodzi o jakość.
Troche przemyślałem sprawe ochłonąłem i zacząłem szukac takich modeli ,których jest mało na scenie modelarkiej lub w sklepach i znalazłem OPEL BLITZ GERMAN 3ton 4x2 w wydaniu TAMIYA 1:35 .Znalezłem też tańsze modele Italieri jak równiesz Zvezda lecz je odpuściłem ze względu na to ,że TAMIYA w zestawie dodaje załogę szoferki+beczki z paliwem dla wehrmachtu +kanistry na pace .Osprzęt i tak musiał bym dokupić wiec wybór był prosty.
Dziś doszła paczka i oto jest.Przedstawiam zdjęcia zawartości paczki od TAMIYA
Jakość detali wypraski jak dla mnie bezkonkurencyjna.
Za moich czasów te 20 lat temu nie było takich detali jak dziś.

Jedyny minus za to że nie ma silnika i nie da sie go wyeksponować...już widziałem na necie mały upgrade z blaszki ...ciekawe co tam dodano