Tamiya T-55a LWP 1/35 Warsztat na Islandii.

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Tamiya T-55a LWP 1/35 Warsztat na Islandii.

Postprzez Jakubek » poniedziałek, 13 lipca 2015, 20:38

Hejka. Witam was wszystkich. Jestem Jakub, mieszkam na północnej Islandii (okolice Akureyri). Z zawodu jestem uczniem szkoły średniej w Akureyri (Menntaskolinn i Akureyri). Jako hobby uprawiam szachy, golf oraz modelarstwo. To ostatnie doszło 3 lata temu podczas pobytu w Polsce kiedy to pojechałem na wystawie modelów pancernych w Gdańsku. Tam kupiłem pierwszy model, był to Panzerkampfwagen aufs. D. jego złozenie zajeło mi cztery miesiące i byłem z jego tak bardzo zadowolony że kupiłem następny. Tego T-55A kupiłem w Gdyni za 123 zł, nie kupiłem do niego żadnych dodatków, ale zastanawiam się nad kupnem gąsienic od friulmodel i blaszek od abera bądź eduarda i aluminiową lufę ale do nie jest pewne :lol:. Co do malowania ma to być malowanie z instrukcji <D> pojazd o numerze 4778. Zamuwiłem farbę Vallejo 70880 khaki Grey który ma być otpowietnikiem farbę firmy Tamyia XF-51 khaki drab i nie jestem pewien czy to jest dobry odpowietnik. Ja was bym prosił was o wasze opinie nad tą farbą. Ach no tak jecze dwie rzeczy na Islandii mieszkam od czwartego roku życia i nikt nie uczył pisać po Polsku wiec przepraszam za moją ortografie zgóry, a to drugie to że jestem aktualnie w Gdańsku a na Islandii będę dopiero 6. sierpnia.
Obrazek
//Czkam na wasze odpowiedzy Jakub z Islandii//
Ostatnio edytowano wtorek, 14 lipca 2015, 20:54 przez Jakubek, łącznie edytowano 2 razy
szit, jak zimno!
Jakubek

Reklama

Re: Tamiya T-55a LWP 1/35 Warsztat ala Islandia.

Postprzez Verner82 » wtorek, 14 lipca 2015, 15:29

Hej Jakub

Z tego co widzę na stronie
http://www.paint4models.com
dobrym odpowiednikiem Tamiya XF-51 jest Vallejo 70887 lub 70924

polecam ten przelicznik farb na przyszłość ;o)

Pozdrawiam
V
Verner82

Re: Tamiya T-55a LWP 1/35 Warsztat ala Islandia.

Postprzez Jakubek » wtorek, 14 lipca 2015, 15:49

Verner82 napisał(a):Hej Jakub

Z tego co widzę na stronie
http://www.paint4models.com
dobrym odpowiednikiem Tamiya XF-51 jest Vallejo 70887 lub 70924

polecam ten przelicznik farb na przyszłość ;o)

Pozdrawiam
V

Dzięki V. Dopiero teraz miałem czas na zrobienie skromnego in-boxu telefonem komurkówim po powrótcie do Islandii zrobię wam lepsze zdjęcia.

To jest ta podejrzana farba od vallejo.

Obrazek

A to In-box

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tę kalki od Tamiy'i są jednymi z lepszych które widziałem :shock: :lol:
Obrazek
szit, jak zimno!