"Chwalmy się!" 2

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: "Chwalmy się!" 2

Postprzez Aleksander » sobota, 11 lipca 2015, 05:22

"Zazdraszczam"! :D
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Adam » sobota, 11 lipca 2015, 07:04

Przepiękny skarb.

Adam.
Obrazek
Adam

Postprzez xmald » poniedziałek, 13 lipca 2015, 08:15

Wow to jest coś!
Twojego Camela tak sobie czasami podpatruję;)
xmald

100-lecie Niepodległości

Postprzez KRL » piątek, 17 lipca 2015, 12:28

Przyleciał do mnie długo wyczekiwany F4J

Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Postprzez rudolf24 » piątek, 17 lipca 2015, 14:37

Podobno to dość słaby model. Jakie są twoje odczucia ?
rudolf24

Postprzez KRL » piątek, 17 lipca 2015, 14:53

Przestudiowałem model dość dokładnie i moje odczucia co do samych wyprasek i detali są naprawdę pozytywne.
Linie podziału są najwyższej próby elementy ładne, brak nadlewek i co dla mnie bardzo istotne miejsca łączenia elementów z ramkami są tak zrobione, że nie trzeba będzie po wycięciu elementu z ramki szpachlować w połowie kadłuba od tak na płaskim detalu (mam nadzieję że rozumiesz co mam na myśli).

Mogę porównać to wydanie Phantoma do Revell'a które także posiadam i tu między jednym modelem a drugim jest dosłownie przepaść.

Jedyne co mnie irytuje to instrukcja ale to jest chyba typowe dla Tamki mam też F-16 i tu także instrukcja jest mniej czytelna niż u konkurentów.
Dodatkowo brak tu opisu poszczególnych kolorów co dla mnie jest bardzo ważne ponieważ nie korzystam z farb Tamki ani innych produktów modelarskich.
Mamy więc tylko info to polakierować kolorem XF8 ale nigdzie nie ma opisu jaki to kolor brak tabelki.

Pozytywnie natomiast wyglądają kalki i elementy oszklenia brak jakichkolwiek szwów etc.

Reasumując to co w pudełku prezentuje się naprawdę dobrze natomiast co będzie dalej zobaczymy jak zacznę składać ten model a będzie to mój pierwszy w życiu model Tamki.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Postprzez rudolf24 » piątek, 17 lipca 2015, 17:32

KRL napisał(a):Przestudiowałem model dość dokładnie i moje odczucia co do samych wyprasek i detali są naprawdę pozytywne.
Linie podziału są najwyższej próby elementy ładne, brak nadlewek i co dla mnie bardzo istotne miejsca łączenia elementów z ramkami są tak zrobione, że nie trzeba będzie po wycięciu elementu z ramki szpachlować w połowie kadłuba od tak na płaskim detalu (mam nadzieję że rozumiesz co mam na myśli).

Mogę porównać to wydanie Phantoma do Revell'a które także posiadam i tu między jednym modelem a drugim jest dosłownie przepaść.

Jedyne co mnie irytuje to instrukcja ale to jest chyba typowe dla Tamki mam też F-16 i tu także instrukcja jest mniej czytelna niż u konkurentów.
Dodatkowo brak tu opisu poszczególnych kolorów co dla mnie jest bardzo ważne ponieważ nie korzystam z farb Tamki ani innych produktów modelarskich.
Mamy więc tylko info to polakierować kolorem XF8 ale nigdzie nie ma opisu jaki to kolor brak tabelki.

Pozytywnie natomiast wyglądają kalki i elementy oszklenia brak jakichkolwiek szwów etc.

Reasumując to co w pudełku prezentuje się naprawdę dobrze natomiast co będzie dalej zobaczymy jak zacznę składać ten model a będzie to mój pierwszy w życiu model Tamki.

To musiało mi się pomylić z ich F-14 :P. Malowanie rozumiem Jolly Rogers ?
rudolf24

Postprzez KRL » piątek, 17 lipca 2015, 17:37

W kwestii kamuflażu jeszcze nie zdecydowałem ale owszem w grę wchodzi "Jolly Rogers" lub "Red Devils" Marines. Zobaczymy do końca przyszłego tygodnia mam czas na decyzję.
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Postprzez shadowmare » środa, 22 lipca 2015, 14:49

Drobne zakupy :)

Obrazek
shadowmare

Postprzez Arcturus » czwartek, 23 lipca 2015, 17:37

shadowmare napisał(a):Drobne zakupy :)

Obrazek

Ten Anton łazi za mną i nie chce odpuścić, pewnie mu ulegnę. Będziesz go dłubał jakoś w dającej się przewidzieć przyszłości?
Arcturus

100-lecie Niepodległości

Postprzez shadowmare » czwartek, 23 lipca 2015, 22:43

Tak, w sierpniu go zacznę. Warsztat pójdzie do "Kapci". Będzie z Hiszpanii. Chciałem zrobić w malowaniu ze świnią na osłonie goleni ale Montex pokpił sprawę i świnka jest nie podobna do tej ze zdjęcia :-/ Pozostaje kapelusz i parasol.

Obrazek

Obrazek
shadowmare

Postprzez DUDE » sobota, 1 sierpnia 2015, 20:21

Witam,

W dniu dzisiejszym, po dokonaniu ekshumacji przedwojennego kufra dziadkowego (ur. 1898 r.), który po przeszło pół wieku zobaczył światło dzienne, moim oczom ukazała się poniższa lektura
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
pzdr
D
Obrazek
DUDE

100-lecie Niepodległości

Postprzez LordDisneyland » poniedziałek, 3 sierpnia 2015, 14:22

Bardzo ładne wydanie! Gratulacje- i skoro kufer był tyle czasu ukryty, zainteresuj się , jak zabezpieczyć ksiąźkę przed grzybami i pleśnią. .. oprawa płócienna, więc wszystko się może zdarzyć.
Born to lose - out to lunch
- Ian "Lemmy" Kilmister
LordDisneyland

Postprzez Krystian Ciechowicz » wtorek, 1 września 2015, 21:10

Taka sytuacja ...

Obrazek
Obrazek
Krystian Ciechowicz

BoB 2 miejsce

Postprzez shadowmare » wtorek, 1 września 2015, 21:41

Wow :D . Będzie warsztat? Ptaszki ćwierkają, że jest jakaś wypukłość(wklęsłość) nieplanowana na kadłubie. U Ciebie też?
shadowmare

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat