Hawker Hurricane Mk.I W@WX |Airfix 1/48|

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Hawker Hurricane Mk.I W@WX |Airfix 1/48|

Postprzez marco2607 » wtorek, 11 sierpnia 2015, 07:19

Daniel iceman Gronowski napisał(a):No właśnie ja widzę, a Ty nie, bo albo nie chcesz widzieć, albo fajnie przyjebać się do czegoś tak dla sportu, żeby było ciekawiej i nie tak kolorowo. Jak pisałem model idealny nie jest, ale nie pozwolę też byś tworzył jakieś własne projekcję, bo trochę godzin pracy w niego włożyłem.

Nikt CI niczego nie ujmuje, bo naprawdę fajny model zrobiłeś. Nawet napiszę że bardzo mi się podoba, zwróciłem tylko uwagę na parę szczegółów które mi na zdjęciach nie pasowały. Koła fajne ( dzięki za zbliżenia) :oops:
Zobacz jak z wylotami kul poradził sobie Krystian

viewtopic.php?f=802&t=78177

Przy Twoich zdolnościach zapewne wyglądało by to jeszcze ciekawiej. Oczywiście jeszcze raz dodam , jak Ci pasuje to jest OK.
POZDRAWIAM.MK.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
marco2607

Animal Planet

Reklama

Postprzez macias13_84 » wtorek, 11 sierpnia 2015, 08:24

Po załadowaniu taśm amunicyjnych, zbrojmistrz zaklejał czerwonym płótnem wyloty luf km, nie było mowy że ktoś brał się za ponowne otwieranie pokryw już uzbrojonego samolotu, oszczędzało się czas. Można by przyjąć iż Krystiana jest "po walce", Daniela "przed wylotem"
macias13_84

Postprzez quest » wtorek, 11 sierpnia 2015, 08:31

No właśnie ja widzę, a Ty nie, bo albo nie chcesz widzieć, albo fajnie przyjebać się do czegoś tak dla sportu, żeby było ciekawiej i nie tak kolorowo. Jak pisałem model idealny nie jest, ale nie pozwolę też byś tworzył jakieś własne projekcję, bo trochę godzin pracy w niego włożyłem.

Wyluzuj.
Model super, wszyscy to piszą, a Ty znów dajesz się podpuścić MarCo jak przy Zero.
Straszny wrażliwiec jesteś.
Myślisz, że jak spędzisz nad modelem 10 lat to nie będzie "własnych projekcji"?. "Nie pozwole" to znaczy co zrobisz?
Pzdr.
quest

Postprzez Drunkmaster » wtorek, 11 sierpnia 2015, 09:14

quest napisał(a):...

Wpadłeś żeby kometować model czy autora? Może sam wyluzuj i nie podpuszczaj i będzie ok ;)

Hurri świetny, widać masę przemyślanej pracy. Bardzo mi się podba ten model.
Drunkmaster

Postprzez Daniel iceman Gronowski » wtorek, 11 sierpnia 2015, 09:48

marco2607 napisał(a):
Daniel iceman Gronowski napisał(a):No właśnie ja widzę, a Ty nie, bo albo nie chcesz widzieć, albo fajnie przyjebać się do czegoś tak dla sportu, żeby było ciekawiej i nie tak kolorowo. Jak pisałem model idealny nie jest, ale nie pozwolę też byś tworzył jakieś własne projekcję, bo trochę godzin pracy w niego włożyłem.

Nikt CI niczego nie ujmuje, bo naprawdę fajny model zrobiłeś. Nawet napiszę że bardzo mi się podoba, zwróciłem tylko uwagę na parę szczegółów które mi na zdjęciach nie pasowały. Koła fajne ( dzięki za zbliżenia) :oops:
Zobacz jak z wylotami kul poradził sobie Krystian

http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=802&t=78177

Przy Twoich zdolnościach zapewne wyglądało by to jeszcze ciekawiej. Oczywiście jeszcze raz dodam , jak Ci pasuje to jest OK.
POZDRAWIAM.MK.

Model Krystiana widziałem, ale to nie znaczy że u mnie musi być tak samo. U mnie jest taki wariant

Obrazek

i zaklejone km-y moim zdaniem również kontrastują ciekawie ze styranym płatowcem.

Darek Trzeciak i macias13_84 zauważyli coś bardziej istotnego - nie zmalowałem na czarno osłony golenii :oops:
Wszystko przez to zdjęcie macias! :mrgreen:

Obrazek

Jest także parę poprawek do zrobienia, plus malowanie osłony i wydechów.

quest napisał(a):Wyluzuj.
Model super, wszyscy to piszą, a Ty znów dajesz się podpuścić MarCo jak przy Zero.
Straszny wrażliwiec jesteś.
Myślisz, że jak spędzisz nad modelem 10 lat to nie będzie "własnych projekcji"?. "Nie pozwole" to znaczy co zrobisz?
Pzdr.

Może coś o modelu, czy chcesz tylko zaistnieć w ciekawym wątku?

"Nie pozwolę" tzn. będę reagował na nieuzasadnione czepialstwo.
Daniel iceman Gronowski

BoB 1 miejsce

Postprzez quest » wtorek, 11 sierpnia 2015, 10:02

Drunkmaster napisał(a):
quest napisał(a):...

Wpadłeś żeby kometować model czy autora? Może sam wyluzuj i nie podpuszczaj i będzie ok ;)

Hurri świetny, widać masę przemyślanej pracy. Bardzo mi się podba ten model.

Pewnie, że świetny, wszycy to mówią, jeden ma uwagi, nic nowego.
Gdybym wiedział, że Cię podpuszczę to faktycznie bym nic nie pisał. :lol:
Jak kogoś zabolał/uraził/zdenerwował wyraz "wrażliwiec" to wyedytuje... Przeproszę. Spoko luz.
Ps. wpadać na forum mi oczywiście nie zabraniasz?
Pzdr.
quest

Postprzez macias13_84 » wtorek, 11 sierpnia 2015, 10:21

Daniel iceman Gronowski napisał(a):
Darek Trzeciak i macias13_84 zauważyli coś bardziej istotnego - nie zmalowałem na czarno osłony golenii :oops:

Jakbyś przemalowywał to pamiętaj że tylko lewa osłona prawdopodobnie z obu stron i felga też czarna, szukam jeszcze kwitów czy goleń podwozia również.( do Hurriego nie mogę nic znaleźć ale często na spitfireach z tego okresu tak to wyglądało)
Ostatnio edytowano wtorek, 11 sierpnia 2015, 10:26 przez macias13_84, łącznie edytowano 1 raz
macias13_84

Postprzez Robert PL » wtorek, 11 sierpnia 2015, 10:24

Szkoda że to nie mój....no żesz kurna wielka szkoda....
Robert PL

Postprzez hacz » wtorek, 11 sierpnia 2015, 12:12

Kolejny super model, za wyjątkiem kilku efektów, które nie są z mojej bajki, ale o tym już gadaliśmy.
Ps. Darek Trzeciak znalazł najlepszego babola :) Ktoś jeszcze?

kolor kołpaka odstaje od reszty - sporo ciemniejszy :P - ogólnie ciężko się przyczepić fajnie go zrobiłeś i tyle - gratki :!:
hacz

BoB 3 miejsce

Postprzez macias13_84 » wtorek, 11 sierpnia 2015, 12:18

hacz napisał(a):kolor kołpaka odstaje od reszty - sporo ciemniejszy :P - ogólnie ciężko się przyczepić fajnie go zrobiłeś i tyle - gratki :!:

Ja to traktuję jako taki właśnie smaczek, kołpaki w Sky były przemalowywane z czarnych - choć nie wiem czy to akurat specjalny zabieg, czy po prostu tak wyszło "psipadkiem" :mrgreen:
macias13_84

Postprzez quest » wtorek, 11 sierpnia 2015, 12:22

Może coś o modelu, czy chcesz tylko zaistnieć w ciekawym wątku?

Zaistnieć? No pewnie, że tak. Czekałem tylko aż skończysz Hurka by móc zaistnieć i napisać "nie daj sie podpuścić". ... :mrgreen:
Napisałem, że super, mam jakiś poemat strzelić, żebyś uwierzył, że mi się podoba?

"Nie pozwolę" tzn. będę reagował na nieuzasadnione czepialstwo

Oczywiście jak chcesz. Mnie by szkoda było zdrowia. Tyle i aż tyle.

Pzdr.
quest

Postprzez Alex976 » wtorek, 11 sierpnia 2015, 14:07

Ajs - adoptuj mnie :->
Przepiękny Hurri
nie lubię pigwy i malin
Obrazek
Alex976

Postprzez Aleksander » wtorek, 11 sierpnia 2015, 15:41

Mnie się też podoba!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez Daniel iceman Gronowski » środa, 12 sierpnia 2015, 09:58

macias13_84 napisał(a):

Jakbyś przemalowywał to pamiętaj że tylko lewa osłona prawdopodobnie z obu stron i felga też czarna, szukam jeszcze kwitów czy goleń podwozia również.( do Hurriego nie mogę nic znaleźć ale często na spitfireach z tego okresu tak to wyglądało)

Dziękuje. Doczytałeś jaki był sens malowania osłony goleni na czarno od środka? Psiknę chyba tylko felgę od zewnętrznej strony i podobnie osłonę.

Robert PL napisał(a):Szkoda że to nie mój....no żesz kurna wielka szkoda....

Jak chcesz może być Twój :mrgreen:

hacz napisał(a):Kolejny super model, za wyjątkiem kilku efektów, które nie są z mojej bajki, ale o tym już gadaliśmy.
Ps. Darek Trzeciak znalazł najlepszego babola :) Ktoś jeszcze?

kolor kołpaka odstaje od reszty - sporo ciemniejszy :P - ogólnie ciężko się przyczepić fajnie go zrobiłeś i tyle - gratki :!:

Taki młody, a takie konserwatywne podejście do brudzenia :mrgreen:
Z kołpakiem to zamierzone, w opisie malowania jest wzmianka o przemalowaniu, dlatego najpierw pomalowałem go na czarno, a dopiero później na Sky. Za resztę dziękuje.

Alex976 napisał(a):Ajs - adoptuj mnie :->
Przepiękny Hurri

Nie mogę Cię adoptować, bo nie jesteś skośnooki, ani czarnoskóry ;o)

Aleksander napisał(a):Mnie się też podoba!

Dzięki Olo!
Daniel iceman Gronowski

BoB 1 miejsce

Postprzez macias13_84 » środa, 12 sierpnia 2015, 10:46

Daniel iceman Gronowski napisał(a):Dziękuje. Doczytałeś jaki był sens malowania osłony goleni na czarno od środka? Psiknę chyba tylko felgę od zewnętrznej strony i podobnie osłonę.

Osobiście sensu w takim postępowaniu nie widzę żadnego, zdjęć akurat pokazujących czarne skrzydło tak aby jednocześnie widoczna była cześć wewnętrzna osłony znalazłem kilka ale nie dają jednoznacznej odpowiedzi na pytanie. Natomiast w Spitfire czy Defiancie takie podejście w tym samym czasie było kultywowane można spokojnie znaleźć dobre fotki.

W zatem czym problem:
Felgi są czarne przynajmniej tak się wydaje, golenie podwozia srebrne natomiast same osłony no właśnie... wydają się również ciemniejsze ale raczej nie czarne? Chyba że cień płata figle... czarno-białe zdjęcia są takie urocze :-/

Twój plan jest chyba najrozsądniejszy w tym wypadku.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
macias13_84

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli