greatgonzo napisał(a):W takim przypadku warto zastanowić się jak istotny będzie prestiż wynikający ze stosowania minimalnych wielkościowo masek.
HK1886 napisał(a):Gozno - wielkość masek to sprawa wygody i pochodna zastosowania dobrych farb, a nie kwestia prestiżu
jak widać nie jestem wirtuozem aerografu
macias13_84 napisał(a):Moje pytania nie wynikają z chęci pisania dla pitolenia, a z faktycznej niewiedzy i braku doświadczenia, wolę zapytać niż kombinować i spie****, podobnego tematu nie znalazłem.
macias13_84 napisał(a):Mam zarówno gunze C jak i H, mam też na próbę Hatakę póki co na jednych i drugich maluję na ciśnieniu 1-1.1bara, niżej mam problemy, cóż jak widać nie jestem wirtuozem aerografu(...)
greatgonzo napisał(a):(...)
Lubisz Gonzo komplikować rzeczy proste...
Wszystko sprowadza się do kilku prostych spraw:
greatgonzo napisał(a):Jak zaznaczyłem na samym początku piszę w innym układzie odniesienia niż Ty. Moim zdaniem ma to znaczenie.
greatgonzo napisał(a):Oczywiście doskonalenie umiejętności posługiwania się aerografem może tylko pomóc
HK1886 napisał(a):I albo to coś będziesz oblepiał metrami kwadratowymi taśmy i pakował w torbę z biedry czy innego lidla żeby na koniec dnia smarknąć milimetr kwadratowy na 5 barach albo zrobisz to w 15 minut z minimalnym udziałem taśmy.

Aleksander napisał(a):A tak - między nami - to ma jakieś większe znaczenie? Przecież w tym konkretnym przypadku ważny jest efekt końcowy, a nie droga do celu... Przecie to nie wyścigi, ani kurs oszczędzania.
Aleksander napisał(a):Nie wszyscy są genialnymi mistrzami aerografu nawet po kilku latach treningu, bo może nie wszyscy są tacy zdolni (ja w każdym razie zawsze maskuję, żeby nie było).
Aleksander napisał(a):To niech sobie robią co chcą, byle efekt był OK.
Aleksander napisał(a):Przecież w tym konkretnym przypadku ważny jest efekt końcowy, a nie droga do celu...
HK1886 napisał(a):Gonzo, ale tutaj nie ma żadnych układów odniesienia tylko jest coś do pomalowania.
greatgonzo napisał(a):Oczywiście, że są i wpływają w znaczący sposób na to pomalowanie, jak zresztą widać jednoznacznie z tego wątku. Ale rzeczywiście jest to też rozszerzenie tematu w stosunku do konkretnego pytania autora i w tej sytuacji raczej nie ma co dalej tego rozwijać.

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości