Ale tu się narobiło
Na wstępie przeproszę Jurka za moją sarkastyczną wypowiedź, PRZEPRASZAM JURKU
Mam nadzieję że ten drobny zgrzyt nie wpłynie na naszą wieloletnią znajomość
Co do reszty panów to nie przeproszę bo nie czuję potrzeby
Cóż rozumiem że jestem pieniaczem i gburem, takie życie
Za modelarza się nigdy nie uważałem i nie uważam tylko za przeciętnego zlepiacza. Więc jeśli moja wypowiedź uraziła modelarzy na tym forum to trudno, muszą zaakceptować moje odmienne zdanie. Co prawda piętnuję bezmyślne i wydumane stosowanie różnorakich technik malarskich, tylko dla efekciarstwa. Ale jednocześnie popieram ich stosowanie jeśli ma to zbliżyć wygląd budowanej miniatury do udokumentowanego pierwowzoru. Czyli z głową i faktem
Aby w przyszłości nie psuć wszystkim krwi moim sarkazmem i jakimiś głupimi własnymi przemyśleniami poproszę moderatora o usuniecie mojego profilu. Moje zlepki, tzw. modele i tak nic nie wnoszą tu nic istotnego. Jak mi to kiedyś powiedział znany i powszechnie szanowany modelarz, Kamil: " malować nie potrafisz bo nie stosujesz pewnych technik a figurek to najlepiej nie rób bo tylko szkodzą reszcie twojej pracy" (oczywiście rozmowa była dłuższa ale to sedno sprawy). Wziąłem sobie te słowa do serca i rzeczywiście nierobę, a wiadomo jak czegoś nie robisz to nie komentuj działań innych ludzi. Sądzę że moja decyzja wyjdzie wszystkim na lepsze

I proszę tego nie traktować jako obrażanie się na kogoś, to z szacunku do innych.
Pozdrawiam Marcin UZI Matejko