Patryk napisał(a):Basar napisał(a): A co do płyty nad transmisją… oglądałem wiele zdjęć i do końca nie jestem przekonany. Na wielu fotach widziałem praktycznie goły pancerz, nawet bez resztek (no chyba, że była to kwestia jakości zdjęć. Muszę temat jeszcze raz przemyśleć

Możliwe ,że zdjęcia były słabej jakości i nie było widać nawet resztek. Można zrobić wytarcia na środku płyty ,a resztki dać przy krawędzi z pionową płytą gdzie umieszczony był mg.
Radek Pituch napisał(a):Filip, interesowałem się tematem późnych Tygrysów i ze zdjęć wynika, że zimmerit na górnej płycie dziobowej powinien być.
Radek
No to mnie przekonaliście, dolepie go i zrobię na zniszczony

rollingstones napisał(a):byłem dziś na poszukiwaniach roślinności do dioramek - takie małe zapasiki, zadanie jakie mi dałeś jest bardzo trudne - nie znalazłem żadnej rośliny która nadawała by się na liście wierzby

No nic będę myślał dalej. A w te fruile sie nie daj wmanewrować - jak już zaczłąeś sklejać MT to ich nie sprzedaż a to ułożenie które robisz wychodzi ci bardzo dobrze . Chyba że MT są jeszcze nie ruszone to faktycznie na allegro za 30- 40 dychy je sprzedaż
MT już polepione i zalane kropelką, także albo tutaj albo nigdzie indziej ich nie wykorzystam

Wierzby narazie nie ruszam, może coś się jeszcze uda wymyślić. A jak nie, to w ostateczności dosypię majerankiem i tyle. Dzięki za zainteresowanie tematem
A tak przy okazji dokopałem się do konkretnej sytuacji, której moją interpretację będę chciał przedstawić: 18.08.44 niejaki
SS-Obersturmbannfuhrer Weiss - dowódca batalionu, śmigający tygrysem "001" został ciężko ranny i schwytany w okolicach Trun - czas i miejsce zgadza mi się idealnie z występami naszych z 10 pułku dragonów.
Co by pokazać moment wzięcia do niewoli dodałem jedną kukiełke i znieniłem ułożenie:

Co o tym sądzicie? 4 zawodników na takiej podstawce to nie za dużo? Nie będzie przeładowana?