Ostatnio w przypływie słabości do wszystkiego co ma w nazwie Bf zanabyłem ostatni wypust Hobby Bossa czyli Bf 109 F-4 który po bliższym poznaniu okazał się (wg mojej skromnej wiedzy) Bf 109 G-2
Sam model w mojej ocenie całkiem niezły choć miejscami nierówny i niekonsekwentny. Bo jak inaczej go określić skoro z jednej strony ma całkiem dobre wnętrze, fajne nitowanie i bardzo dobrą składalność a z drugiej strony lufy karabinów MG 17 są odlane razem z osłoną silnika a pylon dodatkowego zbiornika wg producenta znajdował się w osi samolotu... Tak czy siak po drobnych korektach i uzupełnieniach (pasy Edka, lufy RB, przesunięcie wspomnianego pylonu) doszedłem do etapu wyboru malowania.

Ponieważ to co proponuje HB jest raczej na pewno zestawem do F-4 (wlew paliwa na lewej burcie pod kabiną) to po poszukiwaniach w internecie jestem skłony zmalować coś takiego:

Czy ktoś z szanownych kolegów ma wiedzę lub dysponuje jakimiś informacjami lub zdjęciami potwierdzającymi istnienie takiego samolotu i poprawność tej barwnej grafiki?